Jel ima voljnih da pruže inicijalnu pravnu pomoć za dž?
Da otvorim sezonu
Aktuelno pominjanje problema "solidarnog poreza" od prošle godine ima malo širu priču od problema trudnica. Kao i mnogim mojim kolegama na fakultrtu, nastav nije jedini izvor prihoda jer doyta radimo i za privredu (preko fakulteta, naravno). Ministarstvo je dalo uputstvo da se uplaćuje porez tako što se za deo plate preko 60k a do 100k obračuna porez 10%, a za deo preko 100k, 25%. Isto tako se računalo i za deo koji se isplaćivao od poslova sa privredom (tzv. autorski honorar). Sada, godinu dana kasnije, kad treba još napuniti budžet, poreska šalje rešenja da treba da doplatimo porez jer su ustanovili da nismo platili koliko je trebalo, a sve na osnovu iste računice, ali sa ukupnom sumom, čime se došlo u situaciju da neko ko je u jednom mesecu imao platu 50k i od privrede preko 10k, treba da plati porez na to preko ukupnih 60k.
Kolega je tužio poresku upravu upravnom sudu, upravni sud poništio rešenje poreske uprave kojim se nalaže plaćanje (koje je pre tužbe moralo biti plaćeno), ali bez naloga da poreska vrati pare. I šta sad da radimo? Ja sam tužbu predao, ali sve i da "pobedim", džabe mi.
Bookmarks sajtovi