Egzotiku sam gledao na Autorskom filmu, pre više od deset godina, dobar film, skroz sam zaboravio na njega, inače Tango je remek delo.... Ko je gledao The Hang over i voli ovaj film, uživaće u ovim bizarnim fotkama
Egzotiku sam gledao na Autorskom filmu, pre više od deset godina, dobar film, skroz sam zaboravio na njega, inače Tango je remek delo.... Ko je gledao The Hang over i voli ovaj film, uživaće u ovim bizarnim fotkama
Onima koji vole sport, prvenstveno automobilizam, svakako preporucujem dokumentarac Senna (nije potrebno nista dodatno objasnjavati)..kako naslov u filmu kaze: No fear, no limits, no equal..
Zanimaju me samo takve pobjede koje nisu nečiji porazi...
Naslov originala: Trolljegeren / The Troll Hunter Žanr: akcija, avantura, komedija, drama, horor Trajanje: 103' Godina izdanja: 2010. Zemlja: Norveška Izdavač/Distributer: Filmkameratene A/S, Film Fund FUZZ / Blitz Linkovi:
službene stranice, Imdb
Uloge: Otto Jespersen, Glenn Erland Tosterud, Johanna Mørck Režija: André Øvredal Scenario: André Øvredal Producent/i: Sveinung Golimo, John M. Jacobsen
Norveški horor u stilu 'Vještica iz Blaira', priča o studentima koji susreću mitske trolove i lovca na njih!
Grupa studenata istražuje seriju misterioznih smrti koje su navodno skrivili medvjedi, ali uskoro otkrivaju kako se tu radi o mnogo opasnijim stvarima. Počinju pratiti tajanstvenog lovca i shvaćaju da on zapravo - lovi trolove!
Film je snimljen u formi 'pronađene snimke', pa dio kritike zamjera 'Lovcu na trolove' sraz realističnog stila i hiperstiliziranih tj. grotesknih trolova, no svejedno je ovaj norveški film dobio povoljne ocjene zbog zanimljivog koncepta (mitski trolovi koji mrze kršćane i sl.), suptilnog humora, odlične fotografije i dinamične režije.
"Vazduh trepti, kao da nebo gori. Da, sprema se oluja..."
Black Swan - psiholoski triler. Opsednuta igranjem i konkurencijom, glavna glumica postaje susta suprotnost uloge koju dobija.
BLACK SWAN - Official HD trailer - YouTube
Freedom writers -drama. Mlada uciteljica pocinje da radi u skoli i uci grupu poblematicnih tinejdzera (koji su u njenom odeljenju) o toleranciji i poverenju.
Freedom Writers Trailer - YouTube
The way back - drama o bezanju iz zatvora u Sibiru tokom Drugog svetskog rata.
The Way Back Movie Trailer Official (HD) - YouTube
Feel alive
ja preporucujem da pogledate film 88minuta,obratite poznju koji sat nosi ALL PACINO
ELENA
Originalni naziv: Elena
Žanr: drama
Režija: Andrej Zvjagincev (Andrei Zvyagintsev)
Scenario: Oleg Negin
Uloge: Yelena Lyadova, Nadezhda Markina, Aleksey
Rozin
Zemlja produkcije: Rusija
Trajanje: 109 min
Nagrade - Festivali:
Kan 2011 – Nagrada žirija u programu "Izvestan
pogled"
Vladimir je bogat i hladan čovek, a Elena pripada nižoj klasi i veoma je poslušna žena. Sreli su se u kasnim godinama i oboje već imaju decu iz prethodnih brakova. Elenin sin je nezaposlen, nesposoban da izdržava svoju porodicu, i stalno moli svoju majku za novac. Vladimirova kćerka je bezbrižna mlada devojka koja ima hladan odnos sa ocem. Kada ga zbog infarkta zadrže u bolnici, Vladimir shvata da mu je preostalo još malo vremena i odlučuje da njegova kćerka bude jedina naslednica njegovog bogatstva. Vrativši se kući, Vladimir odluku saopštava Eleni. Njene nade da će finansijski pomagati sinu odjednom su nestale. Stidljiva i pokorna žena menja se iz korena, i smišlja plan kojim će svom sinu i unucima obezbediti bolji život.
Sad se setih...prikazan juče na RTS-u, nažalost gledala sam samo drugu polovinu, slučajno uključila TV, odličan dokumentarac, nadam se da ću negde naći čitav film.
петак, 02. дец 2011, 18:55
Мила тражи Сениду
"Мила тражи Сениду" потресни је документарац о судбини девојчице која је одрасла у Београду под именом Мила Јанковић и тек након 18 година открила свој прави идентитет - она је у ствари Сенида Бећировић и потиче из околине Калесије.
Мила-Сенида захваљујући аутору овог потресног филма новинару ХРТ-а Роберту ТомићуЗуберу, зна име српског војника који ју је спасио из запаљене куће. Она још увек ништа не зна о судбини својемајке Сенаде и две године старије сестре Санде. Њихова имена, као и Сенидино су уклесана на споменик несталих људи тог краја. Сенида је ипак преживела захваљујући том војнику и одрасла је у хранитељској породици у Београду. Одувек је знала да је усвојена али да ће потрага за сопственим идентитетом довести до сазнаања да је муслиманка и да има и живог оца, нико није могао ни да замисли...
Филм је освојио бројне награде од свог премијерног приказивања на Сарајево филм фестивалу 2010-те године, а један од копродуцената је и наша продуцентска кућа Баш Челик уз филм "Мила тражи Сениду" резултат је улагања чак шест копродуцената: осим ХТВ-а, Маxима Филма и Пропелер Филма из Хрватске ту су из Србије БашЧелик, Про.ба из БиХ, те Емотион филм из Словеније.
Nisam gledao da li je neko vec stavljao. Verovatno najbolji film snimljen u poslednje vreme. Osmi najbolji film svih vremena.
Bookmarks sajtovi