Strana 11 od 60 PrvaPrva ... 78910111213141521 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 101 do 110 od ukupno 598
Like Tree901Likes

tema: Prodavci satova sa domaćih online aukcija - iskustva, zapažanja, utisci

Član Avatar korisnika sofronije
    Član od
    22.12.2011.
    Lajkovi
    625
    Reputacioni uticaj
    62

Određen forumom Re: Prodavci satova sa domaćih online aukcija - iskustva, zapažanja, utisci

laneni
    ti kao da se oseti necim prozvan a i pozvan da odgovaras umesto drugog ?

Ovo za suspenziju sam ja konkretno pitao coveka da pojasni razlog pa nije potrebno da ti pojasnjavas stvari. Usput, posto si i ti na skoro svim oglasnim stranama i kao prodavac, u kojoj si kategoriji po onim tvojim navodima kada vec opstajes ?

A ko je napisao ovo pravilo ? Prevareni kupci ili "posteni" prodavci ? Znaci, za tvoj oglas treba doci u NS da se "opipa" nahvaljeni konj? Nije ti u toj varijanti palo na pamet da kada neki nervozni kupac, posle voznje od 300-400km, umesto hvaljenog preponasa vidi kljuse za kobasice, uzme malo da opipa tebe ?
    Mozda ces nekada i cuti izreku pravog trgovca - svaka roba nadje sebi kupca.

Ovde bi zbilja i trabali biti drugari koji pomazu a ti si vec puno pomogao pojasnjenjem tvoje trgovacke folozofije. Ili su tvoje ponude na SS namenjene onima koji nisu clanovi ?

Sima ti je vec vrlo lepo pojasnio sta znaci prevara. Mozda je trebao i stepenovati po onim nominalnim iznosima pa da za 5 din budu sitne secikese i pilicari pripravnici pa na dalje.
    Djordje and backarelli like this.

Novi član
    Član od
    3.4.2010.
    Lajkovi
    10
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom Re: Prodavci satova sa domaćih online aukcija - iskustva, zapažanja, utisci

pa ovom kingofserbia su suspendovali taj nalog u koji se kune sa 1000 pozitivnih ocena.
    Kingofserbia nije Limundovac - Limundo.com

Počasni član Avatar korisnika milan zmaj
    Član od
    20.12.2008.
    Lajkovi
    36959
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    159

Određen forumom Re: Casio Edifice EFE-503D-7AV

Bolje je da sacekamo Simine slike,onda mozemo da pisemo i komentarisem. Da ne pravimo neciju reklamu

next year at this time I'll be a millionaire

Moderator Avatar korisnika sima hrabri
    Član od
    16.12.2009.
    Lajkovi
    3874
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    140

Izvinjavam se unapred, sva je prilika da ce ovaj post biti poduzi, ali imam obavezu da detaljno odgovorim clanu Kingofserbia. Moracu otpozadi, da prostite, jer me je potonji post doticnog gospodina, a narocito prva ovde citirana izjava naterala da se priklonim jeziku i stilu koji inace izbegavam.

Citat Kingofserbia kaže: Pregled poruke
    Auuuuuuuuuuu ljudi moji pa ovo je cenzura-OBRISAN POST !!!! E jest *sima hrabri* bas vam je dobar nikname.
    Mislio sam da cemo moci da ostanemo pri nekoj, koliko-toliko, normalnoj komunikaciji, ali s obzirom na ovo besmisleno i infantilno prozivanje i vredjanje, izgleda da cemo to morati da uzmemo za model jer samo to razumete.

Citat Kingofserbia kaže:
    Ovo nemogu da verujem.Pa dobro g-dine moderator da li imate obrazlozenje za moj obrisani post.Steta je sto nisam sacuvao kopi paste posta ili je ona moja opaska na pocetku posta bila ispravna kada sam rekao da na ovom forumu za mene nema mesta.Ocito da ovde ja nekome smetam.Prvo BAN nakon samo dva posta a sada treci post i on se obrisa. Koje li smejurije ili su to opet neka PRAVILA koje ja nisam procitao.
    Umesto sto "auuuu"cete, za sve ovo vreme ste mogli da procitate taj, kako ste ga krstili, “nakaradni” pravilnik. Iako razumem da niste navikli na takav mentalni napor, isplatilo bi se i bilo bi korisno za sve nas, a vi biste konacno razumeli kako funkcionisu ove male virtualne zajednice. Pokusajte da prebolite cinjenicu da ste banovani zbog nedozvoljenog reklamiranja.

Citat Kingofserbia kaže:
    Ipak imam jedan predlog gospodine moderatoru da vi meni zatvorite moj nalog to bi bilo u redu.Za sada odlicno kopirate kiselog.
    Sto je babi milo... Vi bas ne razumete, a meni ponestaje zivaca, obaska sto nemam ni vremena za “specijalce”... Ukratko, ja ne otvaram i ne zatvaram naloge.

A sad da vas udostojim i toliko zeljenog odgovora na vas obrisani post, posto vec, kako kazete, niste uradili “kopi” paste.

Citat Kingofserbia kaže:
    Postovani g-dine *sima hrabri*,
    Nolag sam otvorio na ovom sajtu misleci da cu naici na jedan ozbiljan skup ljudi iz tematike satova,
    Po broju clanova, broju poruka i njihovom kvalitetu, ovo je verovatno najozbiljniji forum ove vrste u regionu, pa izgleda da je sustina problema u necem drugom.
    Steta samo sto za ovih nekoliko meseci, koliko ste clan, nismo imali zadovoljstvo da uzivamo u vasim porukama, prikazima satova, fotografijama, diskusijama, savetima drugim clanovima itd. i da nesto naucimo od tako kompetentnog poznavaoca. Steta sto niste pomogli malo svojim znanjem i iskustvom i sto niste malo podigli nivo ovog neozbiljnog skupa. Ocigledno je, medjutim, da ste ovaj sajt i Forum videli samo kao jos jedno mesto za utrapljivanje svojih satova.

Citat Kingofserbia kaže:
    medjutim posle samo dva posta sam se razocarao pa sam ozbiljno poceo da razmisljam da li je meni ovde mesto.

Mislim da komentari drugih clanova daju vise nego jasan odgovor na vase pitanje, ako ste vec u dilemi. A ako to, kao, vi meni “pretite” da cete otici, budite bez brige - ni najmanje me ne interesuje sta cete uraditi, a plakati za vama sigurno necu, buduci da je vas doprinos Forumu 0 (i slovima: nula).

Citat Kingofserbia kaže:
    Posle samo dva posta vi ste mene banovali najverovatnije koristeci neka pravila sa zutog i kiselog sajta.

Posle samo dva posta, stigli ste da prekrsite pravila Foruma, jer vam je jedino bitno da reklamirate svoje aukcije. Pritom ne vidim kakve veze ima zuti sajt i ondasnja pravila sa ovim Forumom, osim sto vam se ne svidjaju pravila ni tamo ni ovde, koja, uzgred, niste ni procitali.

Citat Kingofserbia kaže:
    Pravila na nijednom sajtu ne citam jer iz iskustva znam da su nakaradna cak i neprimerena.Najobicniji primer je i vas neki pravilnik koji ja nisam procitao a i ne zelim da ga citam.
    Ako pokusamo da prevedemo ovo, valjda ste hteli da kazete: iz svog iskustva znate da je pravilnik ovog foruma nakradan, iako ga niste procitali, niti to nameravate. Dakle, genijalno. Svako ko je intelektualno bar na nivou amebe, ovakvu besmislicu i budalastinu nikada ne bi napisao.
    Ali, ne budimo prestrogi prema sirotom vama. To je tako tipicna slika poslovanja i rezonovanja u ovoj zemlji, koja je puna kafanskih vrsnih fudbalskih selektora, ekonomista, politicara i, nadasve, pilicarsko-buvljackih praziluk-biznismena, gde je "snalazljiv" svako ko je uspeo da nekoga prevari i da izvrda zakone i pravila, koja, za razliku od ostatka sveta, ovde postoje samo da bi se krsila.
    Sto se tice “nakaradnih” pravila ovog Foruma, kada ih procitate, imacete pravo nesto o njima i da kazete. Do tada, nikoga ne interesuje sta vi o tome mislite. Takva kolicina arogancije s kakvom ste vi nastupili ovde posle 2 poruke, stvarno je tesko shvatljiva.

Citat Kingofserbia kaže:
    Banovali ste me zbog potpisa linkova na kojima su postavljeni satovi-pa vi niste aukcijski sajt pa da su vam konkurencija ali ajd.
    Stvarno, ajd - kad budete procitali ono sto ne nameravate, a sto iz iskustva ionako znate iako niste procitali, onda komentarisite.

Citat Kingofserbia kaže:
    Sto se tice sata kojeg ste kupili slike mozda cuvam a mozda i ne u vecini slucajeva 95% slika sigurno cuvam a nadam se da je i vas sat na tim slikama.Jedna opaska cudi me da ste mi dali pozitivnu ocenu za sat na kome hvali pola cifera i kasni citav sat u radu.
    Da, jedva cekam da vidim ponovo te vase majstorske slike. O vasem fotografskom umecu bice kasnije vise reci.
    Uzgred, pisao sam i administraciji Limunda i molio ih da mi omoguce uvid u aukciju, kako bih slike mogao da postavim ovde, zajedno sa tekstom aukcije.
    A za ovu opasku ste potpuno u pravu, to je moja velika greska i na to cu se vratiti kasnije.

Citat Kingofserbia kaže:
    Sto se tice mojeg nika koji je zatvoren bas zbog tih nakaradnih pravila zutog sajta koje ja necu procitati a i ne zelim jer ja moram da radim i dalje radim da li se zvao Pera,Stanko ili Janko
    Jasno. Pravila su nakaradna cim vama ne odgovaraju. Ali to vam ipak ne smeta da otvorite novi nalog cim vam suspenduju postojeci. Lepo ste rekli, mora da se “radi”, a kako i sta, nema mnogo veze. Pa, dok prolazi - prolazi.

Ako smo zavrsili s ovim revijalnim delom, da predjemo konacno na slike sata koji sam od vas kupio.
    Rec je o satu marke Wostok, a kupljen je na aukciji od 29. marta 2010. Dva dana, pa ce biti dve godine. Na Limundu mi je nick behemot, a vi ste tada “radili” pod imenon boban61.
    Slike koje ste okacili bile su rezolucije dovoljne za postansku marku, ali tako romanticne - sat sa plavim ciferom, a iza sata sunce! - a ja sam se tek bio zarazio skupljanjem satova, i kada sam listao ponudu satova na Limundu, video sam vas sat po nekoj smesnoj ceni i resio da otvorim nalog i da licitiram. Iako nisam ocekivao da cu pobediti, tj. nisam bas bio siguran ni kako sve to funkcionise, posle moje ponude vise niko nije licitirao, tako da sam postao ponosni vlasnik.
    Komunikacija sa “pokojnim” bobanom61 je isla lako i brzo i sat je stigao za dva-tri dana.
    Nestrpljivo sam otvorio paket, ali onda je usledilo razocaranje. Sat koji sam dobio nije bas mnogo licio na onaj sa slike! Na slikama je bio lep sat, i kao nov, a i u opisu je stajalo da je u “odlicnom (ili bese perfektnom) radnom i estetskom stanju”, i da dolazi sa “novim zamenskim koznim remenom”.
    Ono sto sam, medjutim, dobio, bio je sat sa napuklim staklom, zardjalim kazaljkama i ciferom koji kao da su grickali misevi u ambaru pokojnog gospodina bobana61.
    (Dakle, nije da “hvali” pola cifera, kao sto je Kingofserbia bukvalno shvatio, to sam ja karikirao, buduci da je sat bio u opstem ocajnom stanju.)
    Nadao sam se da je bar masina u redu, ali se ispostavilo da sat zuri vise od 20 minuta na sat vremena. Zato sam ga odmah odneo kod g. Milovana na popravku, a on je samo odmahivao glavom i pitao da li sam siguran da zelim da “to” sredjujemo... Posto sam bio u “misiji” sredjivanja starih satova, a sam sat me je kostao mozda 700-800 din., nisam se mnogo dvoumio... Ovde je, kao dokaz, paraf casovnicara i datum servisa - april 2010. godine.

Pa, da vidimo, konacno, sta je to za pokojnog bobana, a vaskrslog Kinga, “perfektno estetsko i radno stanje”. Nazalost, nisam vidovit, pa nisam slikao sat odmah posto sam ga dobio, u, da tako kazem, izvornom stanju, pa molim forumase da ne izgube iz vida cinjenicu da je ovo sat posle sredjivanja, nakon sto je sa kazaljki skinuto 60-70% korozije, nakon sto je zamenjeno naprslo staklo i cifer ociscen od zapekle prasine, te da sada izgleda neuporedivo bolje nego kad sam ga ja dobio.

Pomislicete: “Steta za sat, stvarno nije bas k’o iz radnje, ali ako je za utehu, uz sat je isao i ‘nov kozni remen’, pa je makar to mala satisfakcija”.
    Da, da, gospodin King/boban ima narocite kriterijume za kvalitet kaiseva, vrlo slicne onima za Forume. Veurjem da ce i vas, kao i mene, ocarati ovaj unikatni kais, i da ce se Pugo namuciti da “skine” ovu kreaciju.
    Dakle, Nj.K.V. - “nov kozni remen”!

Ne znam samo od koze koje nesrecne zivotinje je ovo napravljeno. Sigurno je neka endemicna vrsta, zvana sediste od Yuga?
    Molim g. Kinga da nam otkrije gde je nasao ovaj neprocenjivi komad, posto ovako nesto nikada i nigde nisam video, a voleo bih da kupim jos jedan, da imam kada ova propadne.

Da rezimiramo - sustina prevare je sto sat koji sam dobio nije odgovarao onome na fotografijama i opisu. Pritom, i najvaznije: cvrsto sam uveren da je boban/King namerno i planski sat fotografisao tako da mu sakrije mane - pazljivo je izabrao ugao (tzv. donji rakurs, uslovno receno) i pazljivo naciljao gde ce pasti refleksija, kako bi sakrio naprslo staklo i ostecen cifer.
    Da nimalo ne gresim, uverio me je komentar drugog Limundovca, koji sam procitao kada je pre neki dan clan cleaner postavio link ka profilu suspendovanog Kinga. Dakle, nisam jedini koji je primetio bobanovo/Kingovo fotografsko umece i talenat:

Prevejana lažovčina!
    Skriva mane predmeta koje prodaje. Sat koji sam kupio nije džepni već minijaturna igračka veličine nokta na palcu (prečnika 1 cm) a prezumirao je sliku da bi sat izgledao veliki.
    Ostaje, medjutim, jedan problem - to sto sam dao pozitivnu ocenu. Naravno da sada to sebi ne mogu da oprostim, ali buduci da je to bila prva on-line aukcija na kojoj sam ucestvovao, iznenadio sam se da tako nesto uopste funkcionise ovde, a posebno to sto sam uopste dobio bilo kakav sat. Drugo, iako sam se dvoumio sta da radim, nekako mi je bilo bezveze da “karijeru” pocnem davanjem negativne ocene, tim pre sto sat nije bio skup, i sto sam celu stvar shvatio kao dobru lekciju za male pare. Mogao sam mozda i da se javim pokojnom bobanu i da trazim novac nazad, ali nisam zeleo da se natezem s njim zbog 500-600 ili koliko vec dinara. A vidim da oni koji su to i pokusali, nista nisu uradili. Sada mi je jasno da je trebalo i da se natezem - bilo bi manje mucno nego sve ovo, i da mu dam negativnu, ali dzaba, prodje voz pre dve godine. Uglavnom, to je moja velika greska, pa koristim priliku da se izvinim Kingu na nezasluzenoj oceni, kao i svima koji su posle mene kupovali nesto od njega, buduci da snosim deo krivice ukoliko su i oni prevareni.
    Naravoucenije za mene i ostale - ne ustrucavajte se da date negativne ocene na aukcijama. (Iako Limundo nije ovde tema, moram da dodam da, iako ne funkcionise savrseno, ipak tamo ima mnogo vise postenih ljudi i trgovaca, kojima ne smetaju razna pravila, nego ovakvih prevaranata kao sto su pokojna gospoda sa njima “kiselog” sajta).

Izvinjavam se zbog poduzeg posta i s nestrpljenjem ocekujem fotografije g. Kinga i odgovor administracije Limunda!
    Citat jole777 kaže:
    Ne pali me marketing, placeni oglasi ni sportasi/glumci. Daj mi kakvu vintage Omegu, in house Seiko ili Sinn-a i meni je to sasvim dosta.

Banned
    Član od
    5.8.2008.
    Lajkovi
    2006
    Reputacioni uticaj
    0

Zalosno je sto si utrosio ovoliko energije,zivaca i vremena,da bi argumentovao svoje tvrdnje,protiv jednog ovakvog "prodavca",koji ne preza od neargumentovanog pljuvanja po clanovima sajta,a ocigledno ima problema u drugin "virtuelnim" zajednicama.Verovatno i u stvarnim...
    Ali,eto.odgovorio si i dokazao svoje tvrdnje.Sto se mene licno tice,nisi morao,ali ajd,zarad zadovoljenja forme,onda ok.
    Pozdrav Simo i nemo' se nerviras.
    vladas, jagos, sima hrabri and 3 others like this.

Istaknuti član Avatar korisnika backarelli
    Član od
    27.11.2011.
    Lajkovi
    10895
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    137

Dobro, kožni strap bi mogao da se iskoristi... ima dosta "me(n)talnih" delova na sebi... spajalica od plemenitog metala,dve kopče sa vrećica od praška, "platinium" kopča, konac sa Wiehler-ovog goblena ....etc.... jedina mana je, što ne dostaje bund. Nadam se da nisu bile čačkalice umesto iglica na leather strap-u...
    -živo me interesuje da vidim slike sata sa limunda.... pogledao sam sime hrabrog slike iz posta, pre nego pročitah tekst. Pomislih ," možda je sat još malo propao u medjuvremenu". Kad ono, sat vraćen sa restauracije Naziv: icon_nervious.gif, pregleda: 382, veličina: 418 bajtova

Pored svega, lepo je što sat nije završio u kanti i svaka čast na volji za restauracijom

Simo, izvini na ovakvom tekstu (nije smešno), jer je tema krajnje ozbiljna... bilo jače od mene, jer sam nervozu "pregrmeo" još na početku rasprave...
    Priložene slike Priložene slike  
    Poslednja ispravka: backarelli (27.3.2012. u 20:20)
    popovac 76, vladas, jagos and 2 others like this.

Stariji član Avatar korisnika popovac 76
    Član od
    18.12.2008.
    Lajkovi
    2740
    Reputacioni uticaj
    79

U mom kraju ima jedna izreka rekao bih primenjljiva na ovaj slučaj - izvedi vampira na sunce i više više neće biti tako strašan -
    tako da bôbán alijas kralj od srbije iliti kako god ga drugčije nazivali i nije ništa drugo do sitna j...ra i kao takav više stvarno nije vredan pomena (kao da je nekada i bio!) i nemojmo više trošiti dragoceno nam vreme na njega, jerbo ga je sima dovoljno "osunčao".
    Pozdrav druže Simo i ne uzimaj mnogo sebi za zlo što ga nisi "oduzeo" odmah - to pokazuje samo tvoju veličinu i gomilu pristojnosti koju poseduješ budi

Istaknuti član Avatar korisnika Serb
    Član od
    14.2.2012.
    Lajkovi
    3723
    Reputacioni uticaj
    189

Ja jednog sekunda nisam sumnjao u siminu pricu, covek od kad sam ja na forumu mi je pomogao nebrojano puta , i nijednom nije slagao ili me obmanuo, vec mi je vise nego konstruktivne savete davao
    Djordje, jagos, emerson and 3 others like this.

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    602

Citat Serb kaže: Pregled poruke
    Ja jednog sekunda nisam sumnjao u siminu pricu, covek od kad sam ja na forumu mi je pomogao nebrojano puta , i nijednom nije slagao ili me obmanuo, vec mi je vise nego konstruktivne savete davao
    Ovaj post bih komotno mogao da potpišem. Imao sam priliku (da ne zvuči patetično, ali da dodam: i čast i zadovoljstvo) da upoznam Simu nedugo pošto sam se učlanio na forum i mogu da potvrdim od reči do reči ono što je Serb napisao. Ne samo da poznaje satove i da je pošten, već je i pravi prijatelj koji uvek i u svemu hoće da pomogne.
    Djordje, milan zmaj, jagos and 6 others like this.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

Moderator Avatar korisnika sima hrabri
    Član od
    16.12.2009.
    Lajkovi
    3874
    Blogovi
    2
    Reputacioni uticaj
    140

drugari, hvala vam svima na podrsci.
    ovaj forum okuplja prave ljubitelje satova a, pre svega, dobre ljude, i jako bih voleo da to tako i ostane.
    Citat jole777 kaže:
    Ne pali me marketing, placeni oglasi ni sportasi/glumci. Daj mi kakvu vintage Omegu, in house Seiko ili Sinn-a i meni je to sasvim dosta.

Slične teme

1. Online prodavnice satova - Linkovi
    By HellKid in forum Gde kupiti?
    Odgovora: 190
    Poslednja poruka: 29.10.2022., 20:50
  2. Manbushijie - iskustva i kvalitet satova
    By eee in forum Kineski mehanički satovi
    Odgovora: 111
    Poslednja poruka: 11.10.2014., 22:39
  3. Online kupovina Casio satova u Srbiji
    By spaled in forum Gde kupiti?
    Odgovora: 15