Da li neko zna na koji način funkcioniše to ne plaćanje paketa dok se paket ne otvori i kod koje kurirske službe?
Da li neko zna na koji način funkcioniše to ne plaćanje paketa dok se paket ne otvori i kod koje kurirske službe?
Za nekoliko minuta googlanja o ovom modelu, vidim da se ovaj model javlja u vise varijanti, razlikuju se indeksi, natpisi, kazaljke i poklopci, tako da su svi preduslovi za zbunjivanje tu. Sam poklopac nece puno pomoci u utvrdjivanju autenticnosti. Inace, ta "muljanja" sa poklopcima ne treba da cude, desavalo se i Omegi.
To ti je tako sa vintage satovima - za redje modele je nekada jako tesko, maltene nemoguce, utvrditi da li bas sve autenticno na njima.
S druge strane, na osnovu slika sa KP deluje mi da je sve ok, takav poklopac postoji za ovaj model, ali bojim se da ce jedino sajdzija moci da utvrdi autenticnost kada otvori sat.
Nego, ne vidi se krunica na fotkama. Pitaj prodavca da li je ona original, jos bolje ako posalje fotku.
Zaista je lep sat!
jole777 kaže:
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Pozdrav svima na forumu, prvi put sam ovde i interesuje me da li neko ima iskustva sa prodavcem Vladimir iz Zrenjanina sa sajta kupujemprodajem. Hvala unapred na odgovoru
Hvala puno svim kolegama na "saosecanju" sa problemom koji imam, na savetima i razmisljanjima u vezi svega ovog.
Sve ja vas razumem sta govorite, ali.......
Bar da smo prodavac i ja blize......ili da bar po pouzecu sata mogu da ga otvorim i vidim sta je unutra, ali........ko jos od nas "neprofesionalaca" moze i ume da otvori sat preko stakla, sa te strane.....hahaha.....misaona imenica !
Bar da je prodaja preko onog "zutog" sajta, tamo ima ona opcija "Lim..do Kesh", pa uplatis i pare cekaju tamo dok ne dobijes robu u ruke i ako je sve OK onda das nalog da se prodavcu prebaci lova ili vratis robu ako nije to to, a tebi se vrate tvoje pare.
Eh....da je ovo, da je ono, da je ................
Da je babi ONO bila bi deda...al nije. Hahaha....
Sto vise guglam i pretrazujem, ulazim u Mido materiju, sve sam sludjeniji, ali mi se i sve vise i vise svidja konkretni sat.
Sta jos da kazem..............hvala svima jos jednom.
Pozdrav
Sasa, Obrenovac
sasaasas, nadajmo se da ce se naci neko sa foruma ko je kupovao od ovog prodavca, pa ce mozda to pomoci da doneses odluku. po pozitivnim ocenama, reklo bi se da je korektan, ali naravno da nam nikad nije dosta garancija kada treba da kupimo nesto na nevidjeno.
jole777 kaže:
Sasa, u globalu nemas nikakav nacin da proveris sat na brzinu. Po meni je tu glavna opasnost susresti se sa "frankenom", tj satom kome je mehanizam neki naknadno ubaceni krs. I ja sam nov u ovim vodama, ali stvarno nisam vidjao klasicne kopije starijih satova, pogotovo ne nekih koji nisu previse poznati. Da je Seiko, Omega, Tag, pa cak i Casio ozbiljno bih se plasio kopiranja, ovako... Verujem da ce biti u redu, ali sto vise znas to je bolje.
Sto se tice otvaranja paketa pred kurirom, to sam naveo kao obavezno zbog pojave nove generacije trgovaca na ovim sajtovima. Poznat je slucaj "kupis laptop, dobijes cepanicu". Sam ces veoma tesko, ili nikako da utvrdis autenticnost.
Jedino sto mi pada na pamet je dogovor sa prodavcem. Recimo, da ti on posalje sat i da ti da 7 dana rok za vracanje sata. Za tih 7 dana ti odneses kod casovnicara (dobrog casovnicara, najmanje ti treba ogrebotina na kucistu). Ako je original zoves ga, kazes "alal ti pare" i svima super. Ako nije, vratis mu sat. Retki ce pristati na ovakvu ponudu, ali te nista ne kosta da probas.
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Koja je to glupost, majko mila. E, treba ih povesati na trgu, majke mi. To je tako prosto, a time bi se potpuno resili problemi online trgovine - sigurnost bi bila skoro 100 %. Ali dobro, ovo je Srbija... verovatno bi tako nesto iskoristili kuriri ili sta vec
AKS je imao tu opciju...
Sasaasas, jedino mi pada na pamet da zamoliš prodavca da sat odnese kod časovničara koji će ga otvoriti, a zatim uslikati mehanizam. Piše da je u njemu ETA 2836, pa je lako uporediti. Pitaj kurirske službe da li ipak imaju opciju otvaranja paketa, ako ti to nešto znači. Druga opcija je da odeš u Loznicu po sat i zamoliš nekog tamošnjeg časovničara za pregled.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Bookmarks sajtovi