...treca opcija je da rizikujes i kupis na nevidjeno, pa sta ti bog da, a cetvrta da zaboravis na sat.
koji god nacini osiguranja kupca da postoje, prevara ce uvek biti, i izvestan rizik prosto treba prihvatiti ako se upustate u on-line trgovinu.
...treca opcija je da rizikujes i kupis na nevidjeno, pa sta ti bog da, a cetvrta da zaboravis na sat.
koji god nacini osiguranja kupca da postoje, prevara ce uvek biti, i izvestan rizik prosto treba prihvatiti ako se upustate u on-line trgovinu.
jole777 kaže:
Sasa , ja sam iz istih razloga prevalio kolima 300km u jednom pravcu, upravo zbog toga. I ako sam znao da sam ocenim autentičnost, nisam sve mogao preko fotografija da ocenim. Morao sam sat da uživo "provrtim" kroz ruke. Pored toga da je i sve autentično na njemu, kako ćeš znati, da li sve na njemu radi (kazaljke, krunica ponajviše i ostalo) .
Čak i ako otvoriš paket, ne znam da li ćeš imati vremena da prostudiraš sve pre kupovine. Ja sam se našao sa prodavcem (300km od kuće) i pažljivo promatrao (čak i lupom ispustne delove za ključ poklopca mehanizma) celih 1,5-2 h .
Sem sajdžije (dobrog) ili tvog znanja (da uživo vidiš sat) , ništa drugo nije od pomoći. Fotografije ponajmanje, sem ako se radi o lošoj kopiji koja se i na fotkama razazna, što kod ovog modela nije slučaj.
Gledajući fotke, ja takodje sumljam da se radi o nekoj kopiji, ali to ništa ne znači. Zamisli da je sve na njemu autentično, a ti kreneš da našteluješ vreme, ono izleti ceo ključ iz sata, ili kao naš Sima Hrabri da zatekneš spajalicu na narukvici i čačkalicu umesto iglice. Zeznuto je to opasno....
Victorinox - real steel with mechanical soul
Koliko ja vidim mido je u redu.ja bi ga kupio bez problema.za cenu stvarno ne znam koliko sad idu mislim da bi trebo malo da koriguje
Da, da, da........
Sve ja to isto mozgam sto mi savetujete, preporucujete, predlazete.......
Jos cu na kraju (kakva sam budala kad se za nesto zalepim) i da zapalim pravo u Loznicu !
Jedino sto sam tamo samo par puta bio u prolazu, bez zadrzavanja, pa kako u takvim okolnostima naci nekog casovnicara tamo da pogleda tu spravu....
Dal nema slucajno nekoga ovde od clanova foruma iz Loznice, da zna za nekog sajdziju tamo, i da li uopste i ima casovnicar u Loznici?
Mozda tako nekako da probamo..........
Ahahahahaha..."budala i bez lepljenja".....hahahah
Ma ima i celih oko 100-njak km.......
Ma nije to toliko problem, kilometraza, nego to prokleto vreme i obaveze - posao, kod kuce, oko kuce, na placu u vocnjaku (sad je termin za te poslove), oko porodice......
Sto rekli danasnji klinci, ionako "ne znam gde bijem"...to me muchi.........
Tako je, ne moze se paket otvarati pre placanja.
Ukoliko niste dobili ono sto ste narucili, na licu mesta pisete zapisnik sa kurirom, ali ruku na srce, ne verujem u neku nadoknadu stete. Znam nekoliko slucajeva u kojima je POSTA nadoknadila kupcu novac, ali u svim tim slucajevima je u paketu bio drugi predmet, umesto onog koji je naveden na otpremnici. Cisto sumnjam da bi nadoknadili kada bi pisalo "sat", a unutra bude zaista sat...ali ne onaj koji ste ocekivali.
Sa strane potrosaca to je losa praksa, i ja bih voleo da vidim stvar pre nego ju platim, ali razumem i kurirske sluzbe, oni jednostavno prenose pakete. Bilo bi tu svakakvih zloupotreba kada bi se paketi otvarali. Danas narucis, sutra stize, lepo zvuci, ali nosi odredjeni rizik. U krajnjem slucaju, Baki je naveo sta je najbezbolnije, otici i uveriti se sta kupujete.
...brate moj 23jewels , pa jednostavna matematika. Bolje mi je da "puknem" 4-5k dinara za gorivo, nego 400-500 jevreja za sat
Victorinox - real steel with mechanical soul
Neka stvar te vrednosti nikako nije za slanje... Ali, sta raditi kad su u pitanju stvari od 100-tinak evra ? Ako odes dupliras mu nabavnu vrednost, ako te neko zezne nije bas tek tako... Razmisljao sam o nekim fazonima sa licnom kartom, slikama, ugovorima, ali je sve to mrka kapa...
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
I ja se slažem da je najbezbednije lično otići, ili eventualno pitati čoveka da li dolazi nekada službeno u BG, a onda se lepo nađete, sat na proveru kod časovničara i svi su mirni. Ukoliko imaš obaveze, nemoj da brineš, jer se satovi teže prodaju ako živiš u manjem mestu. Na KP sam video dosta satova koje prodaju ljudi iz unutrašnjosti i na kojima sve izgleda korektno, ali sat ipak ne treba kupovati preko interneta, osim ako ne znaš dobro kako izgleda. Jedno je kada sat uslikaš, a drugo je kada se stavi na ruku.
Kada sam prodavao svoje satove, dva su otišla u druge gradove. Jedan je bio oko 100€ (Longinesov navijač, servisiran) i naručio ga je čovek iz nekog drugog grada bez mnogo pitanja. Poslao sam sat, papir od servisa, a čovek se javio da je sat stigao, da je sve u redu i da mu se dopada. Drugi je bio neki jeftini ruski satić, cena je bila jedna crvena, a tip iz Užica me je ugnjavio samo tako. Pošto nikako nije mogao da ukapira da neću biti u BG kada on bude dolazio kroz mesec dana i da zbog jedne crvene zaista ne mogu da pomeram godišnji odmor, rešio je da odustane, a sat je završio kod drugog kupca negde u Vranju, bez ikakvih problema. Zbog čega ovo pišem? Svako ima svoje preference u kupovanju satova. Ako bih kupovao neki jeftin a poznat sat, ne bi mi bio problem da ga uzmem na neviđeno od nekoga, ali kada je u pitanju skuplji, obavezno bih tražio da ga prvo lično pogledam. U drugom slučaju, čak i kada bih kupovao od maksimalno poznatog prodavca u koga imam poverenja i koji je sat nosio na servis, svakako da bih hteo da ga prvo vidim na ruci.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Bookmarks sajtovi