Strana 33 od 60 PrvaPrva ... 2329303132333435363743 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 321 do 330 od ukupno 598
Like Tree901Likes

tema: Prodavci satova sa domaćih online aukcija - iskustva, zapažanja, utisci

Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

Određen forumom Re: Doxa pomoc

komandirac nije u perfektnom stanju ali Zlatan je savestan i vrlo korektan prodavac te nema potrebe anatemisati ga ovako!!!
    DrAgod likes this.

Član Avatar korisnika zarekg
    Član od
    19.6.2014.
    Lajkovi
    717
    Reputacioni uticaj
    12

Određen forumom

Nije to slucaj samo sa satovima. Skoro sve sto se prodaje kod nas je uglavnom preskupo. Ali videla zaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu . Dovoljno je da jedan lupi neku cenu i posle svi ostali kopiraju i pozivaju se na te cene sa oglasa. Sto niko nece dati ni 60% toga sto traze, nema veze, cekace, ne zuri im se sa prodajom.

Citat milan milanovic kaže: Pregled poruke
    komandirac nije u perfektnom stanju ali Zlatan je savestan i vrlo korektan prodavac te nema potrebe anatemisati ga ovako!!!
    Izvini molim te, ali ko koga anatemise?? Jesam li ja napisao da je u "perfektnom stanju" ili prodavac. U kakvom je stanju vidi se. Nemam pojma ko je prodavac (i ne interesuje me) ali mene bi bila sramota da za onakav sat napisem i da je u "dobrom stanju" a o "savrsenom" da ne pricamo.
    Poslednja ispravka: RUS (19.11.2014. u 16:45)

Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

ako nemas pojma ko je prodavac (i ne interesuje te), ne mozes reci u prvoj poruci kako takvima treba uskratiti neke slobode

mnogi ljudi ovo citaju i onda mogu da izvuku pogresan zakljucak
    DrAgod likes this.

Član Avatar korisnika zarekg
    Član od
    19.6.2014.
    Lajkovi
    717
    Reputacioni uticaj
    12

Kao sto vec rekoh, niti znam ko je prodavac, niti me interesuje, niti je bitno za pricu. Imate tekst imate slike pa neka svako izvuce zakljucak koji hoce. To je mnogo bitnije nego sta mi ovde pisemo. Sve pise na oglasu i sve se vidi na slikama.
    Od mene toliko.

Stariji član Avatar korisnika KureNS
    Član od
    16.11.2013.
    Lajkovi
    3960
    Reputacioni uticaj
    39

Pa, majku mu staru, sat je u više nego dobrom stanju imajući u vidu koliko je star... Cifer, boja i fosfor na kazaljkama su izvanredno očuvani... Bazel ima par desetina crtica po sebi, ali koji bazel ih nema?

RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    577

Stanje sata nema veze sa starosti odredjenog sata. Stvar je vrlo jednostavna, sat moze biti u dobrom stanju ili losem, to nikako ne zavisi od starosti sata.

Ta prica za svoje godine je dobar apsolutno ne pije vodu. To je izmisljotina prodavaca/preprodavaca. Sto se kaze, svaki ciga svoga konja hvali.

Sto se konkretnog sata tice, niti znam ko ga prodaje, niti me interesuje. Ono sto znam je da JA taj sat ne bih kupio. Ko god smatra da je taj sat u dobrom stanju ili da je dobra ponuda, neka ga slobodno uzme za sebe.
    esdy_11192 and tiha like this.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

Stariji član Avatar korisnika arch_m
    Član od
    6.9.2014.
    Lajkovi
    1985
    Reputacioni uticaj
    124

Na kraju je ipak sve stvar naseg "praga tolerancije" prema svemu onome sto nosi ovaj vid kupovine...

Neko zeli perfekciju, nekome patina ne smeta, sta vise - pored tacnog vremena i datuma, na satu voli procitati ono sto je vrijeme iza sebe ostavilo, a nekome, opet, ni ocigledna ostecenja nisu problem... Elem, znam da nije svaki prodavac covjek naseg senzibiliteta i naseg interesovanja, kad su satovi u pitanju (sjecam se kad sam prije koju godinu na pik.ba, kupujuci jedan vintage sat, poslao poruku s par pitanja jednom od prodavaca, a on mi rece, tipa: "... tako je i tako je, samo, znas, nemoj previse da cekam, jer ako sad ne prodam, sat ce da leti u kantu za smece"), pa mu sve ovo dodje svejedno, ali vjerujem da svaki podsvjesno racuna s tim da smo svi razliciti, pa sto je nekome "odlicno stanje", drugom nije vrijedno ni pisljiva boba. Samo iz tog razloga - sto cesto sami oblikujemo svijest prodavaca - pokusavam izbjeci a priori optuzbe, barem kada stvar nije ocigledna prevara.

Kao sto je Kure napisao, meni su cifer i detalji cifera na ovom satu, imajuci u vidu stanje vecine "Rusa" iz tog perioda - sasvim OK. Da sat nije onako izudaran, uz sredjen pleksi, bez problema bih ga gledao kao na sasvim ok ponudu.

Druga je stvar sto smo kao ljudi skloni sitnim prevarama, sto su razne nedace u nasem covjeku ubile i ono malo obraza i osjecaja odgovornosti, pa se niko ne libi da proda mu... pod bu..., ako mu se samo pruzi sansa.

To se dobro da osjetiti na domacim stranicama za online prodaju, pa ih sve cesce zaobilazim u sirokom luku.
    Poslednja ispravka: arch_m (19.11.2014. u 17:53)

Stariji član Avatar korisnika tiha
    Član od
    17.7.2011.
    Lajkovi
    2628
    Reputacioni uticaj
    133

Da bi se smanjila subjektivnost (tj. izmisljotine prodavaca) obicno se koristi neki od ovakvih sistema: Sales Corner Guidelines: Supplemental Provisions and Definitions - TimeZone

A to koliko je sat star, da li je ruski ili svajcarski, da li je u "odlicnom stanju kada se uzme gde je bio" ii sl. nema, kao sto rece Rus, nikakve veze za ocenom stanja.
    DrAgod and krstin like this.

Stariji član Avatar korisnika fotopetar
    Član od
    5.2.2012.
    Lajkovi
    3284
    Blogovi
    6
    Reputacioni uticaj
    302

Određen forumom Prevarant Artinfo

DEAN BEKEZIĆ-ARTINFO RIJEKA molio bih sve kolege da pripaze u budućnosti kada posluju s ovim gospodinom koji je prevarant,ujedno nisam jedini prevaren.Svi koji imaju slična iskustva neka se jave.
    Ujedno čovjek prodaje džepne i ručne satove kada ima pa da budete na oprezu kada surađujete.Nikako prvi slati kao ja,iako što je najgore već smo dugo vremena trgovali do posljednjeg puta kada me prevario,i nisam jedini ima još ljudi koji su mu uplaćivali novce na račun i nikad nisu dobili predmet a radi se o svoti od 500€.
    Poslednja ispravka: Shmizla (2.12.2014. u 16:36) Razlog: Poruka premeštena u odgovarajuću temu
    nokru likes this.

Stariji član Avatar korisnika arch_m
    Član od
    6.9.2014.
    Lajkovi
    1985
    Reputacioni uticaj
    124

Određen forumom Re: Prevarant Artinfo

Pa cekaj, covjece, nije te zavalio za paket pezz bombona, 5 glava nije mala cifra! Oribao te momacki. Ili se ta svota od 500 eura odnosi na neku njegovu proslu prevaru?
    Nije valjda da je sve zavrsilo na tome sto ces - i tu imas sva prava! - upozoriti druge. Nadam se da si poduzeo i druge, konkretne mjere, jer ovo je stvarno veliki bezobrazluk!

Zelim ti svu srecu u rjesavanju ovog problema!
    nokru likes this.

Slične teme

1. Online prodavnice satova - Linkovi
    By HellKid in forum Gde kupiti?
    Odgovora: 190
    Poslednja poruka: 29.10.2022., 20:50
  2. Manbushijie - iskustva i kvalitet satova
    By eee in forum Kineski mehanički satovi
    Odgovora: 111
    Poslednja poruka: 11.10.2014., 22:39
  3. Online kupovina Casio satova u Srbiji
    By spaled in forum Gde kupiti?