Vidim rasplamsala se rasprava, ostao sam duzan objasnjenje zasto mislim da je ovaj sat sklapan iz vise delova.
Ukratko, kuciste je od Nivada F2 sata, nije redak model kod nas. Cifer od Candina se nikako ne ukalapa u pricu ali je verovatno bio na mehanizmu iz iste porodice prilozenog A.S. 1951 mehanizma (to je navedeno, ali je mozda i druga oznaka, zavisi od precnika i frekvencije rada). A. S. = Adolph Schild SA, Grenchen, Switzerland. Mehanizma inace uopste nije redak, tako je navedeno u oglasu.
Pise u oglasu "17 jewels kamena", koji poznavalac satova to pise?? 17 rubina, 17 kamencica, 17 kamena, to bi bilo bolje... Pise da je Kalibar AS itd., AS nije kalibar vec proizvodjac mehanizma.
Dalje, ubacen je prsten (mesing, bakar?) kako bi drzao stabilno mehanizam. Obicno nije takav prsten. I na kraju sekundara crvene boje koja mnogo odudara od ovog tipa sata i perioda. Cudi me da je vrsni poznavalac to stavio kad je mogao da uklopi bilo koji drugi tip.
Inace, nije bitno ni ko koliko zna ni ko je koliko prodao, bitno je da ljudi koriste (ne)znanje za svesne potecijalne prevare kupaca koji su manje obazrivi. Ako se vec spajaju satovi, daj da bar budu istog ili pribliznog tipa. Ova sat ponistava svo znanje koje ima (ili ipak nema) KingofS.
Bookmarks sajtovi