@RUS: pa zadovoljan sam. Jako lep i ocuvan sat. Izgustiracu ga malo pa ce za par dana kod majstora na podmazivanje.
@RUS: pa zadovoljan sam. Jako lep i ocuvan sat. Izgustiracu ga malo pa ce za par dana kod majstora na podmazivanje.
Petre, Veberz čestitke na prinovama .
Veberz za takav sat "like" ide po automatizmu. To je dekretom regulisano. Dodatne fotke se podrazumevaju .
Hvala Sky! Nisem hteo jos, ali kada si vec tu da te priupitam: znas li mozda kada su poceli da proizvode ovaj model? I ko ga je proizvodio? Maktajm ili Volmaks? Neko treci? Nisam nasao puno podataka za njega, jedino to da ga vec negde 2011 nije bilo moguce kupiti preko distributera.
Naravno, za par dana cu ga ukratko predstaviti. Sa jos fotki
Momci, odlične su vam prinove Neka vas dugo i u zdavlju služe!
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Veberz,
Teško pitanje. Moje mišljenje je sledeće ( uzeti sa blagom rezervom ):
Iza tih satova stoji Juri Levenberg ( da bi bio 100% siguran najbolje je poslati mejl Julian-u Kampmann-u i pitati ga koje je poreklo sata tj. ko je proizvođač satova , ako kaže da nabavlja od Juria sve je rešeno ) .
Zbog čega mislim da iza ovog i sličnih satova ( sa alarmom ) stoji Juri Levenberg. Pogledaj ovaj link [Reserviert] Poljot Traveller Alarm Watch - UhrForum, videćeš neki sertifikat- garancija, navodno Poljotov . Dve stvari pogledaj. Prvo Poljot je prestao da postoji 2004. godine a na sertifikatu piše 2008. godine, dakle nije Poljotov . Drugo pažljivo pogledaj i videćeš pečat Dipl. ing. Juri Levenberg. ne može on da daje sertifikate ne postojeće firme. Postoje i neke rasprave na stranim forumima gde su ga ljudi pitali kako može da daje Poljotov sertifikat - garanciju kada ta firma ne postoji.
Zatim pogledaj ovaj link :[Reserviert] Poljot Traveller Alarm (mechanische Weckeruhr) - UhrForum na kaišu piše PILOT to je Jurijeva firma čiji naziv treba da asocira na Poljot i Polet. Takođe na tom istom linku pogledaj kopču kaiša i ( malo se slabije vidi ) videćeš logo u obliku sidra sa krilima ( liči na Aviator-ov logo ili na Poljot logo sa krilima ) to je Juriev logo za brend Pilot.
I za kraj pogledaj ovaj link : POLJOT TRAVELLER ZIVIL 2612 Wecker mechanical Alarm mat | eBay
Hvala na odgovoru Sky! Dobar si analiticar. A sto se tice Levenberga ... ma ko ga smirgla, samo steta sto i na ovog travellera nije stavio cirilicni natpis Poljot kao recimo na hronografu Civil.
Hvala VLADANe!
Victorinox - real steel with mechanical soul
Ja za ovakve vratolomije koristim "tool" watch, pozdrav sa Tare, i zvoncici, zvoncici...
Samo jedna rec... Kontinuitet...
Bookmarks sajtovi