Strana 29 od 46 PrvaPrva ... 1925262728293031323339 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 281 do 290 od ukupno 451
Like Tree527Likes

tema: Safety razors ("masinice" tj. britve za brijanje)

Stariji član Avatar korisnika Bigmag
    Član od
    19.2.2010.
    Lajkovi
    4705
    Reputacioni uticaj
    18

Određen forumom Re: Safety razors ("masinice" tj. britve za brijanje)

Znam, ali oni koji su mi se dopali su bili zbog postarine dosta skuplji!

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    140

Citat Bigmag kaže: Pregled poruke
    Brijac izgleda odlicno, ali posto sam na odmoru razmislicu da li da se brijem ]
    Nas su u vojsci vraćali na 2-minutno izbrijavanje ukoliko nije bilo vidljivih posjekotina na jutarnjoj smotri!
    Kažu: Nisi se trudio dovoljno!
    Vratiš se nedoklan.
    Tako da....... 😁
    Bigmag and Zagor like this.

Stariji član Avatar korisnika arch_m
    Član od
    6.9.2014.
    Lajkovi
    1985
    Reputacioni uticaj
    124

Malo danasnje jutarnje gimnastike.

Na kraju je izbor pao na jazavca, mada moram reci da obozavam i onog prasca. Razradjen je do te mjere da se na kozi osjeti kao i jazavac.

Naziv: brbr.jpg, pregleda: 1228, veličina: 252,4 KB
    RUS, Bigmag, nickname and 4 others like this.
    Он сказал: "Поехали!"

Član od
    6.9.2014.
    Lajkovi
    1985
    Reputacioni uticaj
    124

Stigao paketic i pored praznika, vrlo brzo reklo bi se! Brijac izgleda odlicno, ali posto sam na odmoru razmislicu da li da se brijem Hvala jos jednom svima na sugestijama i pomoci oko izbora!

Prilog 118970
    Fino!

I, kakvi su prvi utisci?

Član od
    19.2.2010.
    Lajkovi
    4705
    Reputacioni uticaj
    18

Određen forumom Safety razors ("masinice" tj. britve za brijanje)

Odlicni! Ja se brijem svaki radni dan i dranje sa sa Mach 3 mi je bilo uzasno! Sada imam jutarnji ritual i ostre zilete svaki put! Pritom je sve jeftinije! Uglavnom koristim nive sensitive kremu ili Palmira sapun koji je odlican i bas mi odgovara! Arko mi nema tu klizavost, pena je ok, ali mi nekako nije to to! Zileti koji su mi legli su Gillette platinum, Feather su dobri, ali previse ostri! EJ je super svakako, mada mi je to prvi i jedini ozbiljniji brijac koji sam koristio tako da nisam u mogucnosti da napravim neko poredjenje.
    Poslednja ispravka: Bigmag (6.3.2016. u 9:51)
    arch_m likes this.

Član od
    6.9.2014.
    Lajkovi
    1985
    Reputacioni uticaj
    124

E, bas mi je drago da ti je sve vec "leglo"!

Godinama sam vec zaljubljenik ovog, kako bih ga nazvao, pravog brijanja, i nema cega nisam preturio preko ruku, ali moram da priznam da je i te kako potrajalo dk nisam pronasao kmbinaciju koju bih nazvao savrsenom. I dalje s vremena na vrijeme probam ponesto novo, ali ona slika koju sam postavio, te ova zadnja, bili bi, otprilike, nesto sto nakon svih ovih godina smatram dobitnom kombinacijom. Kad to kazem, mislim i na cijenu, i na kvalitet.

Naziv: 20160118_184413.jpg, pregleda: 1072, veličina: 197,2 KB

Ovu postavku, s redovnom rotacijom nekoliko cetki, koja je postala dio rituala, te, u ovisnosti od toga koliko vremena imam na raspolaganju - "face lathering" opcije ili pravljenja pjene u posudi (sto i najvise volim, mada to nesto duze traje), sve to traje vec nekoliko godina i toliko sam se navikao na pojedine proizvde, da jednostavno nemam zelju da ih mijenjam. Jednom kada usavrsis lather, kada ti postane jasno koliko je ustvari to najbitniji dio svega, i koliko lako dobar lather moze izvuci ono najbolje i iz nekog prosjecnog, ili vec nekoliko puta koristenog zileta, e onda sve postane pravo uzivanje.

Proraso sapun za brijanje se, barem u mom slucaju, pokazao kao cist pogodak - probao sam razne, mnogo skuplje stvari, ali mi rijetko sta bolje legne od zelenog Proraso sapuna. Obozavam ga. Njega uvijek moram da imam, a ostalo s vremena na vrijeme mijenjam. Pored Mühle-ovog Aloe Vera sapuna u toj njihovoj sasvim prakticnoj keramickoj posudi, trenutno koristim i ovo "Taylor of Old Bond Street" sapuna sto mi je otalo - inace, odlicnog sapuna, ali, opet kazem, u nekom odnosu cijene i kvaliteta donekle nepotrebno duplo i troduplo skupljeg od dva vec pomenuta.

Sto se tice zileta, tu zaista treba probati SVE, jer svakome leze razlicite stvari. Ja najvise volim ruske zilete (sve iz cuvenog moskovskog Мосточлегмаш-a, prije svega Восход, koji mi je uz petrogradske Astra Superior Platinum i najdrazi, a onda i Рапира zilete koji su se redom dobro pokazali, ali sam se uvijek sasvim lijepo brijao i onim Wilkinsonovim, pa cak nisam imao problema ni sa Derby ziletima, mada su oni, onako, bas neagresivni. Dobra cetka i dobar lather - i ni zilet nece biti problem.
    Feather je prica za sebe, bas i kao brijac koji sam godinama koristio, da bih ga u zadnje vrijeme skoro i potpuno iskljucio iz rotacije - Mühle-ov "zloglasni" R41... Jednostavno nema potrebe klati se. Brijanje, i cijeli taj ritual, treba da bude uzivanje.

Jos bih nesto napisao za post-shave... Nivea Sensitive sasvim dobro radi posao, a, otprilike u istom cjenovnom rangu, preporucio bih ti i L'Oreal-ov "Men Expert" after shave balzam, savrsen za osjetljivu kozu, i, nazalost, za neku duplu cijenu - Baxter of California balzam, cisto savrsenstvo. Nedavno sam ga, nakon mjeseci i mjeseci konacno potrosio, ali sam se sad opet vratio na moju najdrazu kombinaciju - Speick losion+Proraso balzam. Ovo dvoje zajedno kostaju nao tuba Baxter of California balzama, a nista losiji nisu... sta vise, otkako se pojavila plava Proraso linija i balzama, u kombinaciji s meni jednim od najdrazih aftershave losiona ikada - njemackim Speick losionom - jednostavno ne zelim nista da mijenjam.
    A sve ove stvari kupis, i zaboravis da si ih kupio, eto koliko traju, i koliko je sve to odlicna racunica.

Ne znam mogu li se u Srbiji kupiti Speick kreme, losioni i balzami, ali ga svakom preporucujem... miris diskretan, dakle, ne opor i napadan - losion odradi svoj posao i vec nakon desetak sekunci ostavi prostor za parfem, kako ko vec koristi, te se ne mijesa s mirisima, a uz to u sebi ima i tu, za moju kozu zaista magicnu, rijetku biljku, Valeriana celtica - mislim da je Speick jedina kompanija koja polaze pravo na koristenje ove alpske, endemske, ljekovite biljke, sto cijelu pricu cini jos interesantnijom.

Kod mene su sve ove stvari dio rituala, pa tako i taj aftershave tretman... zato najvise i volim da se brijem kad imam nesto vise vremena. Ne brijem se svaki dan, jer ne moram, tako da to zadvoljstvo ostavim za svaki drugi, eventualno treci dan, birajuci momenat kada imam malo vise vremena.
    Uglavnom, nakon brijanja ide Speick losion, jer u sebi ima alkohola, pa obavi sto treba da obavi, jer volim kad me malo ispece, a onda, koji minut kasnije, taman dok isperem cetku, a onda i rastavim i isperem brijac (ja sa svojim OCD-om to svaki put rastavim i operem i ostavim da se susi dok se ne vratim s posla), a onda ide par kapi Proraso balzama, koji, za razliku od Speicka nema alkohol, i koji savrseno ohladi to sto je minut-dva ranije peklo...

Elem, volim da uzivam... i komplikujem stvari...
    Poslednja ispravka: arch_m (12.3.2016. u 23:47)
    RUS, Bigmag, bt321 and 5 others like this.

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    140

.., Feather su dobri, ali previse ostri!....
    😁
    Polako....s vremenom će leći i Father.
    Bigmag and 23jewels like this.

Član od
    19.2.2010.
    Lajkovi
    4705
    Reputacioni uticaj
    18

Određen forumom Safety razors ("masinice" tj. britve za brijanje)

Arch al si se raspisao, svakako se vidi da uzivas u brijanju! Moram da priznam da bih i ja najvise voleo da mogu da se brijem svaki 3 dan, ali zbog posla moram svaki sem vikendom, zato mi je najlepse brijanje ponedeljkom. Mada sam ja jos pocetnik u svemu ovome, ali vec sam zadovoljan i sa opremom koju imam. Siguran sam da tu ima jos gomilu kombinacija za probati, ali boze zdravlja bice vremena i prilika.

Hadzi ostri su u pm. Moras bas da pazis i polako sa njima, a ja bas i nemam puno vremena ujutru pre posla
    arch_m likes this.

Istaknuti član Avatar korisnika MMario
    Član od
    19.3.2014.
    Lajkovi
    30886
    Reputacioni uticaj
    334

..pa ime, ustani 5 minuta ranije
    bojanjurcic72 likes this.
    ....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....

Član od
    19.2.2010.
    Lajkovi
    4705
    Reputacioni uticaj
    18

Radim od 9h, a ustajem u 6:30 da bih stigao da sve obavim pre posla! Mali i ja ostajemo sami da se spremamo za vrtic, tako da...

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •