Sebe smatram nezahtevnim korisnikom, kome je telefon prvenstveno potreban za prijem poziva i pozivanje. Puno manje za sms-ovanje, a najmanje za chatovanje i socijalne grupe... Najduze sam bio veran simbianu, jos od nokie 6600, pa sve do poslednjih modela, nisam menjao softver. Koristio sam i Lg l7, kao i jedan huawei sa android os, a trenutno koristim lumiu 625. Nisam neko ko ima vremena da cacka po netu i trazi aplikacije za telefon, uglavnom sam se ranije oslanjao na fabricke, uz pojedine dodate...
Glavnu prednost telefona bih naveo upravo ovo sto je Hadzija rekao, neverovatno tecan rad. nema bagova, nema kocenja, odziv tača je sjajan, i aplikacije se otvaraju u trenutku. Meni je jako intuitivan, sve je na svom mestu. Android je umeo itekako da zabaguje, makar na modelima koje sam koristio. Lumiu koristim skoro godinu dana, i jos ni jedan put nisam nasilno restartova telefon. Druga stvar koja mi se jako dopada su nokijine mape. Naravno, rade u off line rezimu, i savrsene su.
Ono sto mi smeta kod telefona je nedostatak pojedinih opcija na koje sam bio naviknut kod simbijana. Navescu samo jednu. Tipa profili zvona. kada sam uzeo telefon, telefon je imao samo jednu mogucnost podesavanja jacina zvona, npr 5/10. To bi znacilo da su apsolutno svi tonovi podeseni na tu jacinu, i poziv, i sms, i mail, pa cak i ton tipke na tacu. Posle "apdejta", stvar se malo popravila, sada su razdvojeni tonovi poziva, od tonova aplikacija i multimedije, ali i dalje nije savrseno. Pored toga, imam jos nekoliko zamerki tog tipa, uglavnom na šturost "fabrickih" modela, na stvari koje vecina korisnika mozda i ne primecuje, ali meni smetaju, jer sam naviknut na njih...
U svakom slucaju, ja bih se opet odlucio za win mob, upravo zbog brzine i stabilnosti kojom radi. I da dodam da je hardver odlican. Poredio sam gore spomenute LG l7 i lumiu 625...nokia je za duzinu stapa ispred.
Bookmarks sajtovi