Evo biću jasniji....ova situacija mi liči kao izbijanje na površinu neke potisnute agresije, neznam kako drugačije da objasnimo toliku solidarnost u kritici Dalibora. Ne vidim ja tu mnogo čega strašnog u onome što je on napisao, pa bio sam (i još sam) član još sigurno pet-šest foruma i ovde čini mi se vlada najveća demokratije pored strogog Hadžije....OK to je dobro što demokratija vlada, ali nije dobro da obični članovi isteruju pravdu i izigravaju advokate (ne mislim da nisu merodavni ili da ne znaju šta je pravda, već to tako ne ide na forumu, preti haosu) u ovom slučaju člana Krstina, sve javno kritikujući moderatora, malo narušava ozbiljnost foruma. Ja ne mislim uopšte da sudim ko je u pravu (možda i ne znam, ne tvrdim da sve znam), već jednostavno mi se ne sviđa ideja da u ovoj situaciji grupica definiše rad celog foruma (malo mi je to prerastanje neformalne u formalnu grupu, tzv. grupa za kažnjavanje), ne kažem, ljudi su ponekad nervozni, ali obično je kritika i samokritika (treba razmišljati zašto ih je stav Hadžije baš toliko isprovocirao). Pa čemu onda služe ostali moderatori? Eto, recimo ovo je situacija kao kad bi npr. sudija za napravljeno delo odredio neadekvatnu kaznu, imao je procesno pravne propuste i za kaznu umesto da se sudijska odluka preispita (Hadžija je ipak moderator, tako da sam namerno uzeo ovo poređenje, kome se ne sviđa pravni sistem, može da emigrira), uloži žalba, uradi se upravo isto što i grešni sudija i to više puta, obzirom da je komisija koja koja je utvrdila nepravilnosti svaki član pojedinačno uradio isto ono za šta krivi sudiju....Znači na vatru (od onog kome je kreator foruma dao oružje) je odgovoreno višestruko i malo preoštro, inače razumem ljude, prekipi nekad, ali ne mogu da verujem da baš svima prekipi istovremeno (ne ulazim da li opravdano, to će moderatori utvrditi).Ne želim da se zamerim ni sa kim, nemam takav odnos, samo mi je malo zasmetala agresija koja je provejavala iz odgovora na već učinjenu agresiju, još jednom moram da ponovim, ličila mi je na javni linč, koji ne odobravam bez obzira na uzrok.....šta da radim, po difoltu stajem na stranu onoga ko je u manjini, šta ću takav sam.
Bookmarks sajtovi