Sent from my iPhone using Tapatalk
Oris Big Crown Pointer Date Cal. 403
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Ni ovom Seiku SARB045 ne bih oprostio
Nomos!!!!!!
https://youtu.be/3ebPHk1PDLI
U tom cenovnom razredu ne postoji bolje! Jedino tih 42,0 mm prečnika na 10,2 mm visine. Možda malo previše.
Istog sam misljenja al opet nikad ne znas dok ne vidis uzivo. Mada sa klasican dizajn volim da je 38-40mm dok za satove sa bezelom 41-43mm. Naravno, delimicno subjektivno misljenje skladno mom zglobu. Al Nomos je prava mala egzotika. Oni uvek idu uzlaznom putanjom. Nadam se da ce mi se ukazati prilika da imam primerak u kolekciji.
Mislim, da je 52,3 mm od luga od luga za takav sat previše. Morao bi da ostane ispod 50 mm. Da je reč o sportskom satu, onda bi ovakva veličina bila ok.
Pa i jeste zvanično sportski sat. Ali i meni smeta odluka da bude u toj veličini, jedino maksimalno savijeni lugovi donekle spašavaju situaciju. Istina, Nomos Club serija postoji u rasponu od 36 do gore pomenutih 42 mm, s tim da potonji definitivno zauzima najviše estetsko mesto, po mom ukusu.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Poslednja ispravka: milek (30.11.2021. u 21:50)
Pa verujem da su hteli da ove dimenzije budu prihvatljivije za ove sa vecim obimom zgloba. Ja sam 19cm bih prvo morao probati. Aqua Terra od 38.5 i Sinn 6060 od 39mm mi odlicno stoje na metalu, dok Hamilton od 40mm na kozi ili nato, bas onako. Zato ovakav sat bolje probati. Al ako se ne varam ovaj model ima WR200m tako da sportski, ali na specifican nacin koji je u skladu sa politikom Nomosa
Nazvali su ga sportski i ima specifikacije sportskog sata ali hteli su da naprave univerzalan sat za sve prilike. Sve to stoji. Ali sa L-L ispod 50,0 mm bio bi lakše nosiviji. Jedina zamera, koju su mu na predstavljanju našli je baš veličina. Čak i meni, koja mi veličina ne smeta, upala je u oči masivnost, koja se tuče sa izgledom.
Bookmarks sajtovi