E ovaj oglas me je bas nasmejao ))))
Nakit, satovi i dragocenosti : Seiko 25 Jewels 13.01.2017 - ID 41528670 - KupujemProdajem
^
Na stranu što je sat kopija ali neverovatno koliko su prodavci nerealni sa cenama orginalnih petardi. Izubijane petice prodaju po ceni od 45-55 evra. Van svake pameti. Do skoro mogla se naći dobro očuvana petarda za 35-40 evra a sada jedan čovek ima verovatno 20 petardi na KP sa cenama koje su naučna fantastika s obzirom da sve satove treba servisirati, polirati, nekima menjati stakla, neke imaju i neorginalne narukvice itd.
Toliko odsustvo osećaja za realnost je neverovatno.
Poslednja ispravka: skydrummer (18.1.2017. u 18:47)
..o tome sam ja nedavno pricao sa par kolega....i sto je najgore od svega par "vecih" trgovaca je diglo cene "petardi" i za njima svi ostali....van svake pameti!
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
vrlo frustrirajuće stanje, ja ne pratim to već ima jedno dve godine (jednom u dva meseca udjem da vidim šta ima), u tom periodu samo jedan sat sam kupio
van svake pameti je da satovi poput sovjeta izuzev amfibije idu po 50evra ili više, znam da mnogi vintage satovi stoje u oglasima već 4 godine, tkad sam krenuo da pratim berzu, vrlo veliki procenat ovih koji su sada u berzi se i tad prodavao !!!
pa u čemu je svrha, kakav je to posao, koji je to nivo poimanja trgovine da tako kažem
Bukvalno, odlično rečeno. Bolje da im stoji u oglasima još 40 godina nego da se odrekne 20 evra
MMario, koliko sam primetio jedan je kolovođa. Da ga ne imenujem. Taj je koliko sam primetio prvi počeo da diže cene i ima najviše petica u ponudi. O stanju njegovih petica sve sam rekao u prethodnoj poruci. Naravno, uzevši sve u obzir satovi mu stoje bar pola godine u oglasu. Nije niko lud da plati 50 evra za izgrebanu i neservisiranu peticu pa da u nju uloži još 50 evra, kada za te pare može kupiti novu.
Iggy Tee je tu, bar što se mene tiče, najpošteniji. Do skoro je imao petice na KP po 6000 dinara, servisirane, ispolirane (brušene) sa orginalnim narukvicama. Satovi se mogu odmah staviti na ruku. Forumaš Captain Slow je npr. od njega kupio starovremenski Citizen 8210, mislim da je cena bila oko 5000 dinara , možda malo jače, ali sat je kao iz radnje. Ovi prekupci mogli bi se malo ugledati na njega ali ne oni bi na uložen dinar prilikom kupovine da zarade tri dinara prilikom prodaje a da pritom ništa ne ulože u sat (servis i sl).
Poslednja ispravka: skydrummer (18.1.2017. u 19:47)
Nije problem samo petica. Vecina satova na oglasima tesko da vredi 60-70 % od cene koja se trazi.
..i to si kolega u pravu.....valjda traze koliko ima treba a ne koliko vrede.
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Bookmarks sajtovi