Najoriginalniji seiko:lol:
Obozavam da gledam ove oglase:D
Printable View
Najoriginalniji seiko:lol:
Obozavam da gledam ove oglase:D
Kako ti se ovaj čini?
Preko 600 godina, malo li je?! :D
Prilog 48447
Cena 10 soma evra, sitnica!
600, a mozda i vise:lol:
Ma cena je i povoljna, kad su ovakvi satovi u pitanju.
Svašta je kroz istoriju stizalo sa tih "germanskih prostora"... ;)
Nisam znao da original IWC nema sekundaru:confused:
Prilog 48448
Uh, smešni oglasi ovih dana baš dobro uspevaju, k'o da ih je neko zalivao :D
Ponekad imam utisak da pojedini "prodavci" postavljaju oglase više da bi zasmejali narod nego da bi nešto prodali. :D
Ovih dana su baš bili aktivni.
Mozda je malo offtopic, ali jedno pitanje me kopka...:)
Da li vi generalno mislite da je kupovina sata preko Limunda/KupujemProdajem i slicnih sajtova pogresna, ili samo pojedini prodavci koji pokusavaju da uvaljaju kopije i krseve?
Da li uopste ima prodavaca koji prodaju originale? (Ne mislim naravno na IWC, Rolex i slicno, vec na Casio, Festinu i slicno...)
Sad vidim da su me kopkala dva pitanja...:)
Moje je mišljenje da nije pogrešno kupovati satove na pomenutim sajtovima. Neke od svojih satova i ja sam kupio ovim putem, a ponešto što mi nije zanimljivo za ličnu kolekciju i prodam na taj način. Nije problem u načinu prodaje već u prevarantima i secikesama koji su prisutni svuda i na svakom mestu.
Nije pogrešna, jer se tamo mogu naći i sasvim pristojni satovi. Na Limundu se mogu naći sasvim pristojni jeftini satovi, a mnogi prodavci slikaju sat i mehanizam iz više uglova. Slično važi i za KP, s tim da tamo ima i ozbiljnih satova. Kada su u pitanju skupi satovi, ako prodavac odmah navede da je svaka vrsta provere moguća i da poseduje prateću dokumentaciju, kupovina je 99,99% sigurna. Casio i Festina se mogu naći relativno lako, jer ih ionako dosta ima kod nas. Najveći broj satova sam kupio preko tih sajtova, a svaki je bio kod časovničara na proveri, pa makar bio i najjeftiniji. Najbolje je uzimati od preporučenih prodavaca, o čemu postoji i tema, a mnogi od njih su dovoljno pametni da budu maksimalno korektni ukoliko shvate da imaju posla sa potencijalno stalnim kupcem. Osim toga, sve više prodavaca zna za ovaj forum i prate šta se piše. Ovo pre svega važi za prodavce satova interesantnih kolekcionarima.
Naravno, ima i onih kojima je mesto iza rešetaka.