Najoriginalniji seiko
Obozavam da gledam ove oglase
Najoriginalniji seiko
Obozavam da gledam ove oglase
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
600, a mozda i vise
Ma cena je i povoljna, kad su ovakvi satovi u pitanju.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Svašta je kroz istoriju stizalo sa tih "germanskih prostora"...
Uh, smešni oglasi ovih dana baš dobro uspevaju, k'o da ih je neko zalivao
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Ponekad imam utisak da pojedini "prodavci" postavljaju oglase više da bi zasmejali narod nego da bi nešto prodali.
Ovih dana su baš bili aktivni.
Mozda je malo offtopic, ali jedno pitanje me kopka...
Da li vi generalno mislite da je kupovina sata preko Limunda/KupujemProdajem i slicnih sajtova pogresna, ili samo pojedini prodavci koji pokusavaju da uvaljaju kopije i krseve?
Da li uopste ima prodavaca koji prodaju originale? (Ne mislim naravno na IWC, Rolex i slicno, vec na Casio, Festinu i slicno...)
Sad vidim da su me kopkala dva pitanja...
Moje je mišljenje da nije pogrešno kupovati satove na pomenutim sajtovima. Neke od svojih satova i ja sam kupio ovim putem, a ponešto što mi nije zanimljivo za ličnu kolekciju i prodam na taj način. Nije problem u načinu prodaje već u prevarantima i secikesama koji su prisutni svuda i na svakom mestu.
Nije pogrešna, jer se tamo mogu naći i sasvim pristojni satovi. Na Limundu se mogu naći sasvim pristojni jeftini satovi, a mnogi prodavci slikaju sat i mehanizam iz više uglova. Slično važi i za KP, s tim da tamo ima i ozbiljnih satova. Kada su u pitanju skupi satovi, ako prodavac odmah navede da je svaka vrsta provere moguća i da poseduje prateću dokumentaciju, kupovina je 99,99% sigurna. Casio i Festina se mogu naći relativno lako, jer ih ionako dosta ima kod nas. Najveći broj satova sam kupio preko tih sajtova, a svaki je bio kod časovničara na proveri, pa makar bio i najjeftiniji. Najbolje je uzimati od preporučenih prodavaca, o čemu postoji i tema, a mnogi od njih su dovoljno pametni da budu maksimalno korektni ukoliko shvate da imaju posla sa potencijalno stalnim kupcem. Osim toga, sve više prodavaca zna za ovaj forum i prate šta se piše. Ovo pre svega važi za prodavce satova interesantnih kolekcionarima.
Naravno, ima i onih kojima je mesto iza rešetaka.
Poslednja ispravka: Neša (7.12.2012. u 18:20)
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Bookmarks sajtovi