Ne kontam zasto naglasavaju da sat ima "prave rubine"... Nije li to nesto sto se apsolutno podrazumeva cim se kaze "sat". Ovako mi deluje kao repelent samo...
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
a ima li nekog teksta o tim rubinima, znam da se mogu polirati, obradjivati rucno
je l su to sinteticki rubini kao drago kamenje ili ih samo zovemo tako jer su crvene boje
Ima na ovoj temi: Najosnovniji pojmovi o satovima za neupućene
Rubini
Citiram sam forum:
Odnosno sintetički safir predstavlja veštačko drago kamenje koje se koristi u izradi satova, isključivo u ležajevima rotirajućih elemenata kako bi se habanje istih svelo na minimum. Broj ugrađenih rubina ne utiče direktno na vrednost sata. Optimalan broj rubina u mehanizmu najčešće je oko 18 dok se veći broj preostalih uglavnom koristi za ukrašavanje mehanizma.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
E pa sta bi ti kada original kosta toliko
Ac Milan, il club piu titolato al mondo
Ipak, kad razmislim, možda se i isplati uzeti ovu jeftiniju varijantu sa "Citizen" mahanizmom!
Ovaj od 18000 se najviše isplati, dobiješ mehanizam skoro kao original za sitne pare. I svidja mi se što čovek neće da se cenjka, nema da brineš da će cena brzo da mu padne kad se isprsiš za njega. :p
Bookmarks sajtovi