He, he dobra stara vremena... Alan Ford je nikad prevazidjen,... Ali ima još poovelik spisak,
He, he dobra stara vremena... Alan Ford je nikad prevazidjen,... Ali ima još poovelik spisak,
Jaoooo, kada čitam vaše postove, pomislim, odakle li sam ja ili koliko li sam ja mlađa.... Jojjj!
Ja u svojoj mladosti paltim samo Mickey Mouse stripove... iz Mikijevog zabavnika
Ja sam skupljao kad sam bio mladji, pa sam prestao i sve stripove sam razdelio, a onda sam pre 7-8 godina ponovo poceo sa sakupljanjem i sad kupujem skoro sve od izdanja koja izlaze u Srbiji a narucujem i stripove iz Hrvatske.
Omiljen mi je Zagor a posle njega MM.
Pravo kazes Shmizz. Nepravedno su zapostavljeni Mikijev zabavnik i Mikijev almanah (da li se neko seca prica sa alternativnim zavrsecima u Mikijevom almanahu? Ja sam bio fasciniran!). U tom najranijem periodu citah i Toma i Dzerija (hrvatsko neko izdanje malog formata (manji od AF) :-) A Mirko i SLavko?
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Kad smo kod Mirka i Slavka...
Rođeni stric moje žene,g-din Srečko Jovanović čovek koji je napravio ''Dečje novine'' ,koje su bile izdavač velikog broja stripova koje ovde pominjemo, i ,ujedno,on je čovek koji je izmislio Mirka i Slavka!
Malo je ljudi koji su učinili tokiko za kulturu ove(a i one) zemlje.
Preminuo je pre dve godine.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Da ,ne presušan izvor je ova tema. Imam jednu kratku pričicu, kada spomenuste Miki Mausa...
...najme, upravo mi je Mikijev almanah dao ideju u trećem razredu osnovne škole, da napravim ne verovatan poduhvat. O čemu je reč ?
Mića i Tića (ili kako već, zaboravih) zbog lošeg uspeha u školi, nisu nikako želeli da Miki stigne na roditeljski sastanak. Zalepili su neki crni papir sa zvezdicama na prozore i vratili sat za nekoliko sati u nazad. Naravno, u "almanah" priči, Miki je ustao, pogledao na sat i prozor, te i zakasnio na sastanak.
U mom slučaju (hteo da realizujem to isto) nije bilo realnog papira sa zvezdicama, već ostaci ćaletovog TER-papira (za oblaganje krovne konstrukcije i sl...) koji sam u neko doba noći (oko 2AM) krenuo da razastirem kao ludak po prozoru. Kada sam vrlo bučno "rolj`no" sa merdevina, uspeo sam da razbudim sve u kući.
Izletela porodica (ćale, keva, sestra) i gledaju me kao psiho-bolesnika. Užas . Kako im objasniti sa 9 god, da je sa mojim kecom iz vladanja to bilo jedino rešenje (sa kojim se uživeh u Mikijevom Almanahu), da me ćale ne oleši !
Znači da... Mikijev Almanah (zabavnik) omiljen u to vreme .
Poslednja ispravka: backarelli (26.6.2012. u 23:22)
alan ford bez konkurencije.
mada, ne znam kako se niko nije setio genijalnih stripova tipa : kapetan starat, smogi boj,
pa zuti decak (taj pokupi neke nagrade van sfrj), pa malo stripova zeljka paheka itd.
gastona i hogara ne smem ni da pomenem ...
Jao, bre, pa tu je tusta i tma... Jes, Gaston, Hogar, ja cit'o (u biblioteci, doduse) nase stripove o Bas Celiku i Milosu Vojinovicu... Spiru i Fantazio, vec pominjani Asteriks... ihaaj.... Sve ih volim na neki nacin...
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
alan ford a pre njega blek stena i komadant mark
a zagor tena-ciko
Bookmarks sajtovi