Pa to sam i kazao sto bi reko Sojic,u svakom slucaju ne skodi da je imas...
Pa to sam i kazao sto bi reko Sojic,u svakom slucaju ne skodi da je imas...
i prasence u furunu
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Naravno upustvo je poprilicno. Ali ko cita upustva U temi o Citizen satovima je neko dao kratko upustvo vezano za kalkulator, ali ne mogu da pronadjem u kojoj temi. Ali moze jos lakse, ukucas odredjeni model na youtube i dobijes kratko objasnjenje.
Hvala, tolarbo. Pitam onako, nemam takav sat (doduše, razmišljam o Nighthawku), nego je tema o štopericama na satovima koje maltene niko ne koristi pa sam se pitao šta je onda sa ovim čudima Potražiću baš po Citizen podforumu...
Naravno, ko čita uputstva nije pravi muškarac
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Ma to je tako. Prvo mi optuzujemo proizvodjace da nista ne inoviraju, ili bar to rade mnogo sporije nego sto bismo mi hteli. Posle ih optuzujemo sto su sve to napravili na satu, i da li to neko koristi. Ja sam siguran da sve te funkcije koristi mali broj ljudi, ali nekada te funkcije ulepsavaju sat, pa onda imaju i tu estetsku vrednost. Sa druge strane kod mehanickih satova svaka komplikacija utice na vrednost sata, jer podrazumeva komplikovaniji mehanizam. I td. Sve u svemu, nije lako ni nama, a ni proizvodjacima sa nama
Ja često koristim štop na mom satu, zato što me zabavlja, recimo merim koliko mi treba da stignem og jednog dela grada do drugog, prosečno vreme pravljenja gibanice moje drage. Koristim ga ne zato što mi je neophodan već zato što uživam u njemu, uostalom i sam sat nosim iz zadovoljstva a ne preke potrebe ionako imam sat na mobilnom.
Dosla plavusa kod casovnicara da promeni bateriju. On ljubazno odgovara
da je to sat na navijanje.
Plavusa izlazi iz radnje i poce navijati "Aleeeee-aleeeee, aleeeeee-aleeeeee..."
isti je slucaj samnom i sto se tice filozofije nosenja sata i stoperice. i ja tako kad stavim jaja da se kuvaju upalim stopericu pa merim koliko mi tacno treba da ne budu onako tvrdo skuvana i sl ali onda sam cuo da se mehanizam haba pri koriscenju stoperice i od tada se ne glupiram vise
@ bursa i milospinkfloyd: To je zato sto ste satomani a ne samo satofili
Aaali... u svakoj ''zdravoj'' osobi cuci satofil koji se pod odgovarajucim okolnostima pretvara u satomana.
Bookmarks sajtovi