Ardbeg - cuo dosta o njemu, ali nisam imao prilike da ga probam, (ima i da se isprsis za njega)!
p.s. ne znam ni da li ima da se kupi kod nas ili ces morati preko neta ili duty free.
Ardbeg - cuo dosta o njemu, ali nisam imao prilike da ga probam, (ima i da se isprsis za njega)!
p.s. ne znam ni da li ima da se kupi kod nas ili ces morati preko neta ili duty free.
Ardbeg je peat animal. Volim Laphroaig koji je jaaaak ali Arbeg ima bite po pitanju peat-a i alkohola! Laphroaig je dosta mekši, Lagavulin neuporedivo.
Definitivno je dobar single malt za jednu čašu kada se napolju sve smrzne!
Ima da se nadje povoljnije! Koga zanimaju detalji, neka mi piše u inbox!
Poslednja ispravka: RUS (14.10.2014. u 18:03)
Being an engineer is a state of mind and therefore cannot be learned or forgotten!
Ccccc.....rakija od ječma,raži,kukuruza....pa đe to može zamijeniti ovo: http://www.rakijafest.com/ ! 😜
Нема ништа док се не испече од Маџарке уз још пар састојака у препеку, наравно са испирањем, па се остави да одлежи пар година у храстовом бурету да добије арому
Poslednja ispravka: DrAgod (14.10.2014. u 21:05)
Being an engineer is a state of mind and therefore cannot be learned or forgotten!
Inače, ima više od 6 meseci kako nisam popio ni jedan jedini viski. Leto pusto, odlično za povećavanje kolekcije, vrelina ubi...
Sada ce zima,pravo vreme za malt.
Super tema!
Obozavam viski, nekad mozda cak i previse , i ja i drugari, pa u kolekcija cesto vrlo brzo spadne na pokoju ambalazu...
Sa singl maltom je tesko promasiti, pa i ne volim bas da pravim selekciju, jer mi se ukus cesto mijenja, a i volim, brate, da istrazujem. Probao sam ih puno, a posto vidim da se i na ovoj temi izdvojilo nekoliko imena, onda idemo ovako...
Ne bih pravio neku ljestvicu, ali, onako, regionalnom podjelom, ili, mozda prirodnijom podjelom po smoke-peat snazi, poceo bih sa Islay maltovima... Ardbeg i Laphroaig, odmah uz njih i Lagavulin, mada mi se, kada uzmem u obzir koliko sam cega popio, i s kakvim merakom, Laphroaig sam namece kao favorit... onda nesto blazi Highland maltovi - i mozda ce neko reci da igram na sigurno, ali dzaba - mnogo, mnogo mi se dopada Glenmorangie (imam jos pola boce i sve ga nesto cuvam, odugovlacim), i konacno Speyside - definitivno Macallan, ujedno i prvi single malt s kojim je, nekada davno, i pocela ova moja ljubav prema maltovima.
I jos bih se slozio sa par forumasem koji je prvi pomenuo cigare... Kada pijem npr. snazni, nadimljeni Laphroaig, imam osjecaj da mu tek dim cigare potpuno podcrta "karakter". Ne volim piti viski bez cigare... u tom slucaju radije vopi ili vino.
Poslednja ispravka: arch_m (15.10.2014. u 1:08)
Bookmarks sajtovi