Ma Zagi, božije piće
Ma Zagi, božije piće
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Whiskey vs rakija:dao bih prednost rakiji zbog rasola,mislim da u kontraindikacijama whiskey_a ne pomaze
Još jedna prednost rakije je što se nabada meze uz nju. Lagano flašu i oval pred sebe i milina jedna.
Meze stvarno najbolje ide uz neku prepecenicu, tu se slazem sa tobom!
Sto se rakija tice, nikada nije bilo vece ponude nekvalitetne rakije nego danas.
Tek sto sam imao prilike da probam ove vocne rakije, pa to je smesno sta su ljudi pravili. Svaka cast izuzetcima, ali bilo je rakije koju bi zabranio.
A gledaj,nije nekakva mudrost ispeći dobru rakiju.....drugi je par opanaka što to neko neće da uradi jer štedi na svemu.
Moj ćaća peče čistu jabuku od 45-47% i ne stidim se je natočit ni caru.
Rakiju pecem godinama,onako kako su to radili moji pradeda,deda a danas ja i cale.Kao sto rece Hadzija mogu je posluziti svakome bez pardona.Ono sto ja ne bih pio nedam ni drugome.Kod nas u Pomoravlju i Sumadiji domacin se poznaje po rakiji i vinu.
Ne mogu da odolim a da se ne uključim u ovo "nadmudrivanje". Uz dužno poštovanje viskija ili bilo kog drugog obojenog pića, po meni, rakija je neprikosnovena. U mojoj Semberiji se peče čista "šljiva" i jedan od pokazatelja dobrog domaćina je kakva mu je rakija. Ja lično, više volim kad mi neko za krsnu slavu donese flašu domaće dobre rakije nego bilo koji viski bez obzira na cijenu i kvalitet tog pića.
Zato obje ruke u vis za rakiju...
Slazem se sa gore navedenim, mada su to dva razlicita pica, jedino sto isto deluju! Ali ako bih morao izabrati.....rakija domaca
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Domaćica, jakako nego!
Šljiva,kruška,jabuka,dunja,višnja....samo da je pošteno pečena i amin.
Skoro sam stuko flašu Martela i ne vidim čemu tolika fama oko konjaka!?
Kakvo je to žestoko piće koje se pije uz čokoladu!?
Ne znam, nije to za moju seljačku dušu.
Bookmarks sajtovi