Priznajem, ima tu i blaga doza gordosti, prelep sat na ruci malo utiče i na samopouzdanje, ali nije to glavni razlog. Vreme brzo prolazi i čini mi se da sve više ubrzava, a mi stalno nekud žurimo i jedan dan zagledam se u izlog bele tehnike, upaljen televizor, a na televizoru tačno vreme i datum, 2012-ta godina pa zastadoh i zapitah, Bože, Bože zar je moguće, kako brzo leti vreme, a pre toga nisam gledao ni na sat na telefonu, nije me zanimalo koliko mi je sati ostalo, kao da je život nekakva igra, od jutra do sutra pa gde stigneš, a ko ne mari za vreme taj ni ne zna da ceni svoj život, a onda kupih prvi sat, malo, malo pa poglednem i vidim prošao minut, prošlo 2 minuta, 3 minuta, prošao sat pa onda stanem i shvatim da otkad imam sat sam mnogo svesniji vremena i ne dopuštam da vreme zalud teče i rasipa se na nepotrebne stvari u životu.
A vreme ima jednu veoma čudnu osobinu, što smo stariji, to se više trudi da neprimetno prođe pored nas, da ne osetimo koliko je sati, sreća pa je tu sat na ruci... Satovi imaju veoma dubok značaj i smisao, dublji no što možemo pretpostaviti
Bookmarks sajtovi