Pozdrav svima. Moram prvo da pohvalim ovaj forum, zato sto sam mnogo korisnih stvari ovde procitao i drago mi je da ima jos zaljubljenika u satove.
Trenutno nemam ni jedan sat koji mogu da nosim (pa se osecam potpuno izgubljen), tako da sam resio za pocetak da kupim sat za nekih 20-ak hiljada, a posle nekog vremena bih kupio sat od 1000-1500E (verovatno longines, kada za to dodje vreme nadam se da cete mi vi pomoci, ipak ste mnogo iskusniji)... Voleo bih da bude automatik (moze u krajnjoj nuzdi i kvarcni, ali vise volim masinu na ruci - nekako mi ima dusu a i sekundara je mnogo lepsa).
Svideo mi se ovaj Seiko:
link
Sta mislite o njemu? Da li je 7S36B mehanizam dobar (koliko sam video, ima taj mehanizam)? Da li imate jos neki predlog za sat? Voleo bih vise da ima safir staklo umesto hardlex-a i da je swiss made... Takodje, vise mi se svidja sekundara na ETA mehanizmima te klase, posto radi na 28800bps, a koliko znam 7S36B radi na 21600bps (ispravite me ako gresim). Svaka sugestija, predlog, misljenje, kritika, ispravka.... su veoma dobrodosli! Samo da napomenem da bih voleo ozbiljan sat a ne deciji! Mnogi su mi predlagi replike satova i ubedjivali me da su one "dovoljno" kvalitetne, ali ja ne zelim ni da razmisljam o replici, a kamo li da je kupim!
Gledao sam i Tissot pr50, ali mi je njegova velicina i suvise mala!
Hvala svima!
Pozdrav,
Petar
Bookmarks sajtovi