Pozdrav
Zanima me vase mišljenje o ovom Swatch satu...(kvalitet quartz mehanizma itd..)
Pozdrav
Zanima me vase mišljenje o ovom Swatch satu...(kvalitet quartz mehanizma itd..)
Komentarisali smo skoro Swatch satove,tako da je odluka na tebi i na tome šta zaista želiš i očekuješ od sata.Ovaj sat sa svojim retro izgledom stvarno izgleda lepo.Inače u sebi ima ETA mehanizam (nisam mogao da pronađem tačno koji),koji verovatno u sebi ima dosta plastike,pa sve zavisi od toga za koliko para možeš doći do njega.Na netu sam video da se prodaje po ceni od oko 130 EUR. što bi ipak za sat sa ETA mehanizmom bilo veoma povoljno.Ne znam koliko te on košta ovde, a ako hoćeš da vidiš nešto više o ETA mehanizmima prošetaj malko po forumu ima nekoliko rasprava o njima.
Ne mogu mnogo o samom satu da ti kažem jer se nisam susretao sa njim, osim da je u pitanju model iz 2007. godine, ima pravo mineralno staklo, kućište solidnog kvaliteta za satove ovog cenovnog ranga a srce sata čini kvarcni ETA G15.261 retrograde mehanizam koji pripada Fashionline seriji.
ETA je kvarcne mehanizme podelila na sledeće serije (od najkvalitetnije do najjeftinije pa samim tim i najlošijeg kvaliteta):
Thermoline
Flatline
Normflatline
Trendline
Fashionline
Kod Fahionline serije akcenat je stavljen na uštedu i nisku cenu i sam mehanizam, kao što vidiš, pripada seriji koja se nalazi na samom začelju. Ovu seriju odlikuje relativno mali ili nikakav broj rubina u mehanizmu i dosta plastičnih delova. ETA G15.261 ima 6 rubina. No, iako je u kategoriji najjeftinijih mehanizama to nikako ne znači da je loš, verovatno će te služiti sasvim zadovoljavajuće godinama.
Kako radi sam sat tj. jedan od Swatch modela sa ovim mehanizmom možeš videti na priloženom snimku. Posebno obrati pažnju na sekundaru i njen način funkcionisanja (na početku snimka i na samom kraju).
U suštini, dobijaš interesantan satić za novce koje daješ. Nemoj da očekuješ previše od kožne narukvice pa ako imaš mogućnost da ga uzmeš sa brazletnom učini tako jer će ti ista mnogo značiti tokom leta. A kožnu uvek možeš da dokupiš i menjaš po potrebi.
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Veliko hvala na korisnim informacijama...
Bookmarks sajtovi