Mislim da je vlasnik spominjao da ce datum biti opcionalan (klasican prozor na '3') cini mi se za istu cijenu ali nisam obracao previse pozornost jer volim ciste cifere bez datuma.
Evo i par primjera forsirane patine:
Mislim da je vlasnik spominjao da ce datum biti opcionalan (klasican prozor na '3') cini mi se za istu cijenu ali nisam obracao previse pozornost jer volim ciste cifere bez datuma.
Evo i par primjera forsirane patine:
I moze da se skine ovo i da se dobije malo drugacija patina?
Moze ovisi koliko poliras sa krpicom poslije patiniranja.. isto tako mozes na razne nacine tretirati patinu da dobijes drugacije nijanse.. crvenkasta, azurno plava, zelenkasta itd.. liver of sulfur je dobar jer je sat uronjen cijeli u otopinu pa je patina ravnomjerna dok npr. kod kuhanih jaja (gdje para amonijaka radi patinu) je neravnomjerna i stvara mrlje zbog kondenzacije u vrecici.
U kakvu je ovo tečnost žute boje potopljen sat radi dobijanja patine ? Caku sa kuvanim jajima znam jer sam video da su neki oguljenje rotirajuće prstene sa Amfibija i Komandirskih stavljali u kesu sa kuvanim jajima. Koliko sam razumeo patina može i da se skine limunovim sokom samo ne znam koliko je to dobro za dihtunge ( kao i amonijak kod kuvanih jaja ). Da li može patina da se skine nekim manje agresivnim sredstvom od limunovog soka i zna li se pouzdano koliko oksidacija bronze ( patina ) utiče na zaptivenost kućišta ?
Poslednja ispravka: skydrummer (7.10.2013. u 18:25)
Ovo zuto je taj liver of slufur (ne znam kako se na nasem kaze za to) mijesan u toploj vodi. Moze biti u grumenima ili tekuci. Ja imam tekuci i obicno stavim par kapi na salicu vode. Smrdi ko kuga.. kuhana jaja puta 10 intenzitet.
Patinu mozes skinut limunom, ili bilo kojim sredstvom za ciscenje. Dio se moze skinut i obicnim sapunom. Sto se dihtunga brtvi tice to nemam pojma ali ne vjerujem da puno steti. Ionako neces to svaki dan raditi.. kad postignes zeljenu patinu to je to. Neki gore jos poslije poliraju voskom da dobiju sjaj i zaustave daljnje formiranje patine.
Koga interesuje patiniranje , ovo mu može pomoći. Nisu satovi ali princip je bitan.
Izgleda da sam osvojio jednu na nagradnoj igri na WUS-u.
Čekam još da se Nadim javi sa detaljima..
ma daaaaaj
cestitam
Koji si ti srecnik
next year at this time I'll be a millionaire
da, ne mogu još vjerovat.. poslao sam pm Nadimu da mi potvrdi.. neću se još veselit.
Bookmarks sajtovi