Ne znam da li sam pogodio pravo mesto za ovu temu, pa molim moderaciju da je premesti ukoliko sam pogrešio.
Kao što znamo, približava se sezona godišnjih odmora, mnogi će ići na more, a na odmor treba poneti i njegovo veličanstvo sat. Do sada sam imao prilike da u moru okupam dva sata. Jedan je najobičniji seiko petica, star preko dvadeset godina, koji sam nehotice ostavio na ruci više puta kada sam ulazio u more. Sve se to desilo pre dvadesetak godina, a petica i dalje kucka, iako je prvi put očišćena tek prošle godine. Sat je imao godinu-dve kada je ne svojom voljom plivao, a nije bilo nikakvih problema kada sam izašao iz vode i kao što sam rekao, očišćen je tek nedavno. Drugi sat koji se kupao je citizen nighthawk, za koji sam ovde saznao da ne bi trebalo da pravi probleme, a društvo u plivanju mi je pravio prošle godine. Naravno, živ je i zdrav je i ponosno radi i dalje.
Na internetu sam pročitao da su neki ljudi ulazili u more sa komandirskim/amfibijom, i to ne ronilačkim, koji ima oznaku 'vodolaz', već su u pitanju obični modeli. Nažalost, zaboravio sam sajt, a podatak sam pročitao prošle godine.
Hteo sam da pitam forumaše za praktična iskustva, tj. koje su satove nosili pri plivanju, a da nisu u pitanju ronilački. Voleo bih da plivam sa nekim od postojećih, ali ne bih želeo da mnogo rizikujem, pošto ne verujem da će mi posle uplate aranžmana ostati baš mnogo para za kupovinu pravog sata koji je deklarisan za ovakvu vrstu upotrebe.
Bookmarks sajtovi