evo da podjelim par iskustva sa ronilackim satovima koji su mi prosli kroz ruke i koristeni su za sto su i namjenjeni
citizen analog aqualand prve generacije- inace lijep sat i sluzio me 11g dok nije krepao, od analognog dubinomjera malo koristi jer nakon par godina pocinje kiksati (softwer) pa ga je stalno potrebno resetirati. inace baterija traje max 2g(50 e s testom wr u servisu) a isto toliko i kajš(35e original). ergonomija sata odlicna, dugmeta nebrojeno puta pritiskana pod vodom. nebrojeno puta sat navlazen iznutra al uvjek je radio. cak i s plijesni je radio bar 3 godine dok napokon nije krepao nakon 11g. izudaran je totalno al kada bi se staklo dovelo u red, sasvim bi dobro jos uvjek izgledao.
posto sam satom bio nacelno zadovoljan a nisam ga nimalo mazio, otkupio za sicu istog takvog od prijatelja. imao je iste probleme ko prvi i trajao 12g te krepao na isti nacin nakon nebrojenih vlazenja.
da se je satovim koji put promijenilo dihtunge vjerujem da bi bili zivi i danas
citizen promaster automatic- s krunom na 8h. ergonomski perfektan ronilacki sat. ekstremno udoban i tocno pogodjen za svoju svrhu. mehanizam japanski, dosta zuri pa ga svakih desetak dana treba dostelati. nakon dve godine intenzivnog koristenja izgleda ko da ga je tenk pregazio al radi i nikada problema s vlagom. kiks mu je mineralno staklo pa je vec nakon dva fleksanja i jednog varenja poprilicno unisten. sat se nimalo nije mazio a jos uvjek je citav za sta mu treba odat pocast.
edox class1 500wr- eta mehanizam, perfektan nikad nisam sekudndu primjetio da zuri ili zaostaje. kiks je kruna na tri- niti jedan ozbiljan sportski sat je nebi trebao postaviti na to mjesto. he ventil je na 10. korona je keramicka. sat jako lijep sportsko elegantan. nakon citaj par dana intenzivnog koristenja sat se poceo raspadati (sarafici korone odsarafljeni- kopca remena raspala). definitivno sat nije za hard upotrebu kao recimo gore navedeni citizen. od onda sat se vise ne koristi za hard vec nazalost za sminku. (gotovo sam siguran da vecina polusminka svicarskih divera ima slicnih problema u slucajevima intenzivnog koristenja) svaka cast firmi edox, odmah su direktno uvazili sve moje zamjerke i bez da sam reklamirao sat pod garancijom poslali novu kopcu i djelove. cak i keramicka korona je malo okrnjena na jednom djelu tako da nije ni to rjesenje (razuman covjek to zna i bez da se uvjeri na prakticnom primjeru)
triton 100atm- lijep sat, ima i tema na forumu. precizan, kiks mu je nepostojeca sigurnosna kopca na remenu (zna iskociti prilikom intenzivnog nosenja). pofarbana korona nije najsretnije rjesenje i nakon malo nosenja degradirat ce se kao i ispupcene brojke na njoj. zao mi ga je unistiti jos, a dalo bi se ga unistiti vrlo brzo. i pjeskareno kuciste ce se brzo ispolirati. inace sat izgleda stvarno mocno i ako se ga pazi mogao bi bit ok rjesenje (al ipak nije za to namijenjen)
triton 30 atm- imao prilike vidjeti- isto kuciste ko i prethodni (ubiti isti sat) samo bez he ventila. sat je s metalnom ogrlicom stvarno muški, podosta tezak ali mocan. definitivno bolji odabir za hard nošenje pošto imaš manje toga za uništiti. na koroni su brojevi ugravirani za razliku od prethodnog sa je bolje rjesenje. vjerujem da bi s adekvatnim gumenim remenom mogao biti dostojna konkurencija automatic citizenu (seika nisam nikad imao a vjerujem da je u rangu s citizenom) za ozbiljnu ronilacku primjenu.
evo pa neka i ostali podjele svoja iskustva sa nosenjem svojih ronilackih satova pa da ne bude sve samo na onome sta proizvodjac deklarira
Bookmarks sajtovi