neso svaka cast uzivao sam dok sam citao.
neso svaka cast uzivao sam dok sam citao.
Neso odlican tekst, sve cestitke na trudu! Samo tako nastavi, za dobrobit svih clanova.
Svaka cast na opisu i odabranoj temi! Clanak moze da se cita samo sa uzivanjem svaka cast jos jednom.
Odlican tekst, sve pohvale i od mene...
Historia est magistra vitae!
Ljudi su kao satovi, neki žure, neki kasne, a ima i pokvarenih.
Eto jedan od prelijepih ranih primjeraka pilotskih satova su moje dvije vrlo dobro očuvane Helvetie koje sam već pokazao.Nisu naj klasa al su i one danas raritet napose u stanju kakve su moje!
Još jednom moram pohvaliti tekst i pohvaliti se da uskoro budem imao jednu od jačih kolekcija đepnih vojnih satova!Upravo ulovih sad skupljam ostatak novca za Jeager La Coultre bijelog cifera u super stanju.Slike njega kao i ostalih satova vojnih koji stižu budem stavio tek kad budu kod mene.Što se tiče ručnih uz dvije Helvetie i Eterne iz prvog rata zasad ne mislim kupovati nove vojne jer takve su im cijene (onih doista autentičnih) da treba malo više novca a i sreće za kupit jedan takav.Neću ni kazivat u kakvom stanju očuvanosti su moji satovi slike kazuju više od riječi.Uz satove imam i štoperice tako da se znade,i one su dio te kolekcije.
Oprostite što stalno ja pričam o svojim satovima,želja mi je zarazit još nekog da krene mojim putem.
....ne znam, kako mi je promakla ova tema
Nešo, svaka čast na trudu i tekstu. Zaista sam uživao čitajući
+1
Pridružujem se čestitkama, jako informativno i poučno štivo.
Nego kopka me jedno onako laičko pitanje na koje ne znam odgovor, a ono glasi: kako je nastala praksa (skoro pravilo) da se na pilotske satove (koji su u 99% slučajeva kombinacija crnog cifera i belih cifara) stavlja braon kožna narukvica?
Verovatno ima veze sa bojom uniforme.
KureNS, mislim da si na pragu ili bar delomicno otkrio boju kaiseva na satovima. Nekada davno sam citao o razvoju moderne vojne industrije i secam se teksta gde se savetuje da svi delovi vojne opreme koji su uradjeni od koze budu prirodne boje, neutralni, pa zbog toga braon.... zbog manje uocljivosti....remenje, kaisevi, oprtaci,....pa su verovatno mehanicki to uradili i na satove....da te ne bune cizme, u pocetku nisu bile crne vec isto braon boje....tek kasnije su "pocrnile".
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Bookmarks sajtovi