Koliko znam MUP ima svoje helikoptere, pa bi trebalo da ima i pilote. Doduše, piloti su sigurno školovani na Vojnoj akademiji, pa to objašnjava prisustvo ovog sata, ukoliko ih dele po sticanju diplome.
Koliko znam MUP ima svoje helikoptere, pa bi trebalo da ima i pilote. Doduše, piloti su sigurno školovani na Vojnoj akademiji, pa to objašnjava prisustvo ovog sata, ukoliko ih dele po sticanju diplome.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Da imaju Bell helikoptere, ali uzimaju pilote od vojske (prelaze za bolju platu )
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Citizene su dobili svi piloti u trenutku podele, čak i oni koji su već bili počašćeni Breitlingom. Da li je nastavljeno sukcesivno deljenje novim klasama nije mi poznato, mada nije ni važno.
Mislim da bi ovde negde bilo rešenje "misterije" vezane za MUP - Kalibar | Tekst
PozdraviIskusnog i prekaljenog pilota pitamo, kako se dolazi do letačke dozvole, odnosno, ko može da postane pilot ove jedinice?
- Postoje dva načina, kako neko može da bude pilot helikoptera. Prvi je da se završi Vojna vazduhoplovna akademija. Drugi način je da se kandidat prijavi u naš letački centar na obuku. Naravno, potrebno je da ispunjava sve psihofizičke zahteve, kako bi bio primljen. Mi smo, članovi svih međunarodnih letačkih organizacija i imamo sve neophodne licence za letenje, obuku i rad – nastavlja Glavčić.
Svemirko, hvala na odgovorima.
Ako tvoj drug ima vremena i želi da poseti forum, bilo bi nam drago da i sa njim porazgovaramo o ovoj tematici.
Nadam se da će te ovaj forum zanimati i dalje, jer su ljudi dobre volje uvek dobrodošli.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Na fotografiji je pukovnik Milenko Pavlović na aeromitingu na Batajnici 1998. godine a na ruci je Breitling Navitimer Pluton.
Pretpostavljam da svi znaju ko je pukovnik Milenko Pavlović, za one koji ne znaju:https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9C%D...B2%D0%B8%D1%9B
Četvrtog maja bila je godišnjica njegove pogibije. Slava mu i hvala.
Bookmarks sajtovi