51Likes
-
Re: Pagani Design Submariner
Ja ne vidim slike, neki problem?
Generalno, uvek je dizajn problem osim ako ne ukradu tudji , i istorija naravno nikakva. A to da li Kinezi umeju da obrade kucista na svojim cnc masinama najbolje govore kopije od 100tinak dolara gde samo profesionalci mogu utvrditi razliku izmedju kopije i originala od vise hiljada evra. Mehanizam su resili sobzirom da svi koriste 820x, 9015 ili nh35. Staklo uglavnom safirno, na testovima pravo safirno. Luminacija cesto jeste problem, cak i profi kuce koje rade modovanje Seika ne mogu to da rese. Ostalo sve za te pare top! Naravno, neko je protivnik cele price, neko je odusevljen.
Poslednja ispravka: bezbi (3.7.2020. u 21:17)
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 15
-
Fascinantno je sta mogu da naprave za te pare. Ali sam pod utiskom da bi svim tim kineskim brendovima sa generickim i (subjektivno) kretenskim imenima bio odlican potez da ponude kupcu da za dodatnih par desetina dolara napise sta god hoce (npr svoje ime) i da stavi svoj logo po zelji. Ovako bih pozeleo da ga udarim o zid svaki put kad vidim "Pagani Design", italijansko ime maznuto od proizvodjaca automobila lupnuto na dizajn najpoznatijeg svajcarskog sata...niti su Pagani, niti su "dizajn". Van svake pameti . Oni San Martin su jedni od retkih kod kojih moze da se odstampa bilo sta.
Poslednja ispravka: bancika (3.7.2020. u 23:07)
-
Stariji član
- Reputacioni uticaj
- 23
I koliko reče da si ovo platio??
Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 15
~8000 ebay
+
~3000 PDV+Carina+Otvaranje+Provizija (domaca posta)
Radnja napisala stvarnu vrednost na deklaraciji, možda može i jeftinije ako bi se stavila neka manja vrednost pa da se eventualno eskiviraju carina i pdv, ali može to da ispadne i skuplje ako carina procenjuje, jer svugde gde se prodaje se oglašava neki popust 80% na nekakvu nerealno visoku cenu, a zapravo je ta cena sa popustom cena po kojoj se uvek prodaje
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Koja je tačno razlika između omaža i kopije?
Mislio sam da znam razliku, ali kada su u pitanju satovi čini mi se da se ove 2 reči koriste kao sinonimi.
Zapali su mi za oko ovi kineski Submarineri (konkretno Parnis), ali mi se ne sviđa što izgledaju potpuno identično kao "original".
-
Grubo posmatrano - ako u konkretnom slučaju na satu piše ''Parnis'' onda (kao) nije kopija.
Kopija bi podrazumevala da svoj proizvod prodaješ pod tuđim izgledom i imenom.
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Da, jasno mi je to, ali onda bi trebalo da se zovu "legalne kopije" ili tako nekako. Spominjem ovo jer sam bio zagrejan za Parnis dok nisam video da je u potpunosti preslikan originalni dizajn.
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 11
To su omaž satovi. Jedan od najpoznatijih,koji kopira Rolex ,je Steinhart. Daleko skuplji. Sve legalno.
-
omaž (francuski hommage):
1) umetničko delo, kompozicija, predstava i sl. u čast nekog značajnog umetnika;
2) istorijski: odavanje počasti vladaru ili starešini; poštovanje.
Ispod je i tekst koji opisuje nekoliko najpoznatijih omaž satova Rolexu sa sličnostima i razlikama u odnosnu na Rolex.
https://strapsco.com/best-submariner-homage-watches/
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi