@Hadzi: A-ha! Licni razlozi, daklem. Posto si doktor za kvarc pitao sam se da ne znas nesto o tehnickim detaljima koji su te naveli na takav izbor
@tiha: Mislim da se tu radi pre svega o nasoj (verovatno i svih potrosaca u svetu) percepciji Casija kao firme koja nudi mnogo za malo para, kao budzetske varijante. Recimo, Tojota (mada ni ona nije vise jeftina, pre je KIA sada primer) u svetu satova. Zbog percepcije korisnika i Tojota je morala da izbaci Leksus da bi bila ozbiljno shvacena u luksuznom segmentu. Pa i jedan Seiko ima problema da bude prihvacen kao luksuzni sat. Da na GS, stoji neko drugo ime, mozda bi kostali i vise, nego sto kostaju i nikome ne bi bilo cudno.
Sada je ta hibridna kombinacija ''nova igra u gradu'' i svako bi pokusao da je unovci najbolje sto moze. Cene ce svakako padati...
@vlajo: Razumem tradicionalisticki pristup, ali verujem da bi stari majstori-casovnicari ubili nekoga kada bi mogli imati pristup takvoj tehnologiji. Nekada je sav razvoj bio usresredjen na sto bolje performanse i sto vecu preciznost i korisnost. Ukrasavanje i ostalo je prosto bilo neophodno jer su kupci satova bili bogati, navikli na fine stvari....
Ovo je po meni ozbiljan sat i tehnoloski demontrator. Da li vecini treba - verovatno NE. Onako licno, meni je ovo mnogo blize samoj osnovnoj ideji casovnicarstva nego ubacivanje ETA ebosa u kucista i bezomucno kokodakanje o istoriji, tradiciji, bla,bla,bla...
Bookmarks sajtovi