Don_Krstic kaže:
OFF
Jole čemu sad to??? Lepo smo se složili 23jewels i ja, i ti opet ideš u off... Pa je l ti misliš da i Seikov i Orientov sat od 100 dolara njih košta više od 30, pa za većinu njihovih satova je skuplja poštarina od samog sata... Inače Seiko prvi "made in Japan" natpis naplaćajue 50 dolara i više... Ne znam čemu tvoj post... Zašto navodiš neke primere poput Cecil Purnell za koji ja nisam ni čuo iskreno a i ako je to tačno, pa kakve to veze ima dok je ovaca za šišanje biće i šišanja... U svako žitu ima kukolja ovde pričamao o starim švajcarskim kompanijama koje imaju tradiciju... Pa i Seiko kada napravi sat sa mehanizmom (6r15) koji je u rangu Eta 2824-2 ima cenu kao i švajcarc... Ta priča kako oni nama čine uslugu jer nam prodaju za 100 dolara mehaničke satove je glupost, šta sad kao 7s26 i Cal 46943 imaju dušu, sklapaju ih roboti ko zna gde po nacrtima starim nekoliko decenija... Pa entry level Seikovi satovi sa qurtznim mehanizmom su skuplji od tih automatica...
I još jednom ponavljam da ne mislim da su ni Seiko ni Orient entry level satovi smeće, već samo da ne treba prenaglašavati tu "in house" stavku, već naprotiv predstavljaju odličnu kupovinu i nude izuzetno robusne i izdržljive satove za razumnu cenu, ali ništa više od toga. Ja prvi imam u planu neke Seiko modele sa 7s26, možda i neki Orient, ali ne zavaravm sebe da sam kupio nešto više od sata za svakodnevnu upotrebu...
Bookmarks sajtovi