-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 15
Proizvode li se svi seiko satovi u Japanu
Pozdrav,
nedavno sam kupio seiko 5 president, na njemu ne pise nigdje niti na mehanizmu da je proizveden u Japanu, dok na seiko 5 kojeg sam nasljedio od djeda pise japan.
Zanima me da li se svi seiko satovi proizvode u japanu. Ako da po cemu se moze znati je li sat proizveden u japanu ako na njemu ne pise?
Hvala
-
Re: Proizvode li se svi seiko satovi u Japanu
Ne, vacinom se mehanizmi Sekio-a proizvode u Maleziji, Kini... ako su satovi i mehanizmi sklapani u Japanu t.j. namenjeni Japanskom trzistu - u nazivu modela ces naci J, npr. SKX007J a ako je sklapan za druga trzista - imace u nazivu K - SKX007K.
Koliko sam ja nasao - ovo nema mnogo razlike, s obzirom da ih isti roboti prave bilo u Japanu ili Kini itd. Seiko ima odlicnu kontrolu kvaliteta i primenjuje iste standarde, a ljudi su u svetu pokusavali da ustanove ima li razlike izmedju satova sa J i K oznakama i razlicitim natpisima na brojcaniku (tipa JAPAN ...) i opsti zakljucak je da razlika nema!
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 15
oznaka mehanizma je 7S26 a referencijalni broj je SNK 623K1 znate li mozda po ovome gdje je sat napravljen? Hvala
-
Po onome sto ja znam - K znaci da je pravljen u Singapuru ili Maleziji a 1 je oznaka narukvice - SS u ovom slucaju (cini mi se da je 3 za gumu). SNK je skorije uvedena oznaka kucista a 623 oznaka verzije brojcanika/modela.
Takodje dosta informacija o prepoznavanju datuma poizvodnje moze se naci ovde i o prepoznavanju laznih Seiko satova ovde.
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi