Već duže vreme ne mogu da se otmem utisku da je ponuda satova japanskih proizvođača kod nas izuzetno siromašna. Iako se poslednjih par meseci vidi pomak kada je u pitanju povećanje izbora satova (generalno, a ne samo japanskih proizvođača), utisak je da su japanci prilično zapostavljeni. Možda ne toliko količinski koliko, po mom mišljenju, lošijim izborom modela koji se prodaju kod nas. Isto tako, uglavnom su u ponudi satovi sa kvarcnim mehanizmima, a u daleko manjoj meri su zastupljeni automatici.
Znam da su određeni modeli rađeni isključivo za japansko i/ili američko tržište ali zar je moguće da distributeri nisu u mogućnosti da uvezu određene serije i modele tih satova? I zar je moguće da baš ni jedan jedini dress diver nije rađen za evropsko tržište?
Recimo, ja bih voleo da vidim kod nas u ponudi seiko SKX007, SKX781, SKXA49 (iako je u pitanju discontinued model), SKXA53, SBDA005 (discontinued), seiko spirit i seiko SARB015 alpinist, neki modeli iz military serije . Verujem da bi većina ovih satova našla put do kupca kod nas, pogotovo ako bi se prodavali po nekim razumnim cenama.
Imamo dva distributera citizen satova kod nas, nije mnogo znam, al ponuda je ipak skromnija od očekivane. Recimo, nigde nisam video da se prodaju NY2300, NY0054, NY0040 ili neki od modela iz caliber serije!
I zar je moguće da niko nije zainteresovan za uvoz Orient satova? Ne vidim zbog čega bi ovaj proizvođač bio zapostavljen i manje bitan od jednog seika ili citizen-a.
Ova pisanija je samo jedno glasno razmišljanje autora teksta.
Bookmarks sajtovi