Prokleta kopija.
Prokleta kopija.
postoje toliko dobre kopije pardon replike , da ponekad ni sami vlasnici nisu svesni da je njihov originalni sat ustvari replika!
Poznajem sticajem okolnosti neke ljude koji imaju toliko para da im je svejedno dali ce na sat da potrose 5000 ili vise hiljada evra...
Bas jedan takav moj poznanik svojevremeno je u Kanu kupio Graham ovaj model
WatchNet: Trading Post: FS-NOS Graham Automatic Chronograph AeroFlyback Two Tone Dial.
i posle nekih par meseci nosenja sat je stao.
Posto zna za moj hobi on mi ga dade da vidim o cemu se radi.
Verujte nije mi bilo svejedno da uzmem taj sat jer pre toga nikada nisam otvarao taj model... ali ipak ga uzeh , on me je ubedio recima da mu je potpuno svejedno sta ce biti sa satom a ako uspem jos bolje...
Naravno sat je vrhunski uradjen ,debelo safirno staklo, kvalitetan tvrdi celik tezak ko olovo, toliko precizno uradjeni svi detalji da i pri gledanju sa lupom nemozete da vidite da je neki detalj uradjen lose.
Naravno sat je kupljen u originalnom pakovanju sa sertifikatom i placen par hiljada evra...
E onda uzeh da ga otvorim da vidim sta mu je.
...ODVRNUT JE POSLEDNJI SRAF SA POKLOPCA I UZBUDJENJE JE POSTALO SVE VECE... podizem poklopac kad , na moje iznenadjenje unutra najobicniji Eta mehanizam koji vredi ne vise od 50eura, podvlacim to jeste kvalitetan mehanizam koji je originalan ali nije ni blizu mehanizmu koji bi opravdao cenu od par hiljada evra!
a sad zasto sat nije radio.
Postoje na vecini satova dva srafa koji drze mehanizam zavrnut za kuciste ili adapter prsten koji ulazi u kuciste.Jedan od tih srafova se odvrnuo i zaglavio balans tako da nije bilo teorije da se sat i malo pomeri... naravno skinem balans izvadim sraf sve vratim i proverim ostale srafove, naravno sat je proradio bez problema savrseno, i dan danas radi ali ipak to je samo vrhunska replika.
Koliko samo vlasnika "skupocenih" satova i nesluti da nose vrhunsku repliku.
seikouk (com, co.uk itd.) su prevaranti: Anyone had dealings with seikouk.com?
Poslednja ispravka: tiha (19.9.2012. u 14:34) Razlog: Nisam video da je Vladan vec postovao link
....joooojjjj , kakav užas, majke mi
@Iggy, gde je kupljeno to? radnja,hotel? Ja kapiram još uvek da u radnji drže samo satove ne i to(replike).
neznam gde ga je kupio, znam samo da je kupljen u Kanu, ali znam da nije covek koji bi kupio sat na sumnjivom mestu jer za njega pare nisu nikakav problem.
Poslednja ispravka: iggy tee (19.9.2012. u 15:46)
Ja sam samo čuo za takvu priču od jednog sajdžije, eta mehanizmi, kinesko, top urađeno kućište, navodno, kopiraju čak i ukras na mehanizmu, navodno najviše Omegu Seamaster, Tag jače modle, Rolex i Breitling....nisam siguran u istinitost priče, mislim da se preteruje, možda se neko malo pomuči da dotera nekakav China eta kopiju, ali mislim da još uvek ne postoji masovna proizvodnja.
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Ljudi, iskljucili ste jos jednu opciju. Cini mi se da sam cak i vidjao, neke high-end firme bezobrazno stavljaju top grade ETA mehanizme, bez ikakvih sopstvenih dorada u svoje satove! Ne bih iskljucio da je i Graham to uradio ...
No time to lose
Ima i toga, ali ako negledas mehanizam (kao sto negledaju sigurno 50% od kupaca)je danasnji dan tesko reci jel kopja ili orginal.
Primjer:
Sta vi mislite, orginal ili fake? (ako mislis da je fake, reci i zbog cega to mislis)
Poslednja ispravka: Jasmin (19.9.2012. u 17:24)
Cini mi se da je fake. Fali mu ono made, ima samo swiss
Bookmarks sajtovi