Moram reci da sam se ja na prvi pogled zaljubio u ovaj sat,sto zbog pristrasnosti Orientu,tako i zbog pristrasnosti jednom od mojih omiljenih auto proizvodjaca...Subaru
Subaru Impreza STI, (ranije WRX STI, zvanično promenjen 2006-e, na STI) je najviše izdanje u Subaruovoj liniji kompaktnih automobila.
U kasnim 1980-ih, Subaru je stvorio Subaru Tecnica International (STI), odeljenje sa zadatkom da koordinira na razvoju automobila za FIA svetski reli šampionat i druge moto aktivnosti. Nakon što je kompanija izrasla, odeljenje je korišćeno za kreiranje visokih performansi komercijalnih verzija Subaru Impreza WRX,sa pogonom na sve točkove automobila i turbo bokser motorom, što dovodi do razvoja Impreza WRX STI. Subarov World Rally Team koristi trkacki pripremljene verzije WRX STI automobila. I danas,Subaru vazi za jednog od lidera u razvoju automobila namenjenih za trke.
Orijent nastavlja sponzorisati STI-evo (Subaru Tecnica International) učešće na prestiznoj 24-časovnoj trci na Nurburgringu,drugu godinu za redom,i kao rezultat toga,na osnovu iskustava sa prve trke i saradnje Orienta i STI tima,predstavljena je limitirana serija satova "Orient STI Limited Edition SER1S001B"
Dizajniran je u skladu sa instrument tablom trkackog automobila,i pored logoa Orienta ima i STI logo.
Poklopac sata je providan i pored prelepog rotora i ostalih informacija o satu ,vidimo da je serija ogranicena na svega 1000 komada
I narukvica sata je inspirisana unutrasnjost automobila,crna koza sa crvenim savovima
A,da ni jedan detalj ne bude prepusten slucaju,pobrinuli se i dizajneri kutije
Da ne duzim vise,evo i par tehnickih karakteristika modela:
Model: SER1S001B
Name: Orient Mens Automatic STI Limited Edition Sports Watch SER1S001B
Movement: Automatik (ER1S)
Glass type: Sapphire glass
Diameter: 40mm excluding crown
Thickness: 11.5mm
Lug width: 22mm
W.R.: 5 bar
Model Number in Japanese market: WV0521ER
Bookmarks sajtovi