Onda mi neće biti žao da se cela švajcarska industrija satova uruši.
Njima definitivno ne stvaram dodatan problem slanjem sata sa druge adrese, oni stvaraju sami sebi problem, zbog loših internih procedura i možda softvera (verovatno trackuju sve pomoću štapa, kanapa i papira).Probleme vec mi sami radimo u pocetku kad saljemo sat s tudje adrese, a u svoje ime radi ustede na carinama/davanjima itd. Dodatan rizik da se pomijesaju vlasnici/adrese itd. Na nasu zalost time vec pokazujemo iz kakve zemlje dolazimo.
Drugo, ne znam zašto je to bitno ako im pokazujemo iz kakve zemlje dolazimo. Da li će da prioretizuju popravke na osnovu nacionalnosti (npr. prvo popravljaju sat Nemcima, pa Austrijancima, pa svima ostalim...??).
Stvar je u tome što ja ne želim da dodje do trećeg puta....Osobno bi to ucinio da mi se i drugi put sat vrati neispravan. Odnosno, treceg puta ne bi bilo, dovidjenja i bye bye.
Žao mi je što sada nemam kod sebe garantni list, ali zar ne postoji neki rok u kojem bi trebalo da dobiješ sat nazad sa servisa? Za svu ostalo robu kod nas je po ZAKONU taj rok 45 dana (ne znam da li je tako i dalje). Očigledno da za proizvođače satova takve norme ne postoje. Možda je to zaista tako, ali ponavljam, dok god svi ćutimo i mirno iščekujemo da nam se dragi sat vrati sa servisa tretiraće nas i dalje kao stoku i držaće nam satove i 2 godine ako im se prohte.Moras shvatiti da njih ne interesira koliko muke i problema mi imamo pri slanju satova preko granice. Oni su sat prodali pod uvjetima i garancijom i dok god se toga drze sve pet. Imao sam slicne probleme i uvijek kad je zastekalo sam uzeo telefon u ruke i rijesio stvar. Mailovi su dobri kad nesto nije hitno, ali kod vaznih stvari osobni kontakt ili barem telefon je nezamjenjiv.
Zato što ne želim da dobijem nazad sat sa mehanizmom koji se kvario dva puta za 8 meseci, jer bih ga u slučaju da se to ponovo desi stvarno bacio u reku. Nažalost nisam u situaciji da se baš razbacujem sa parama, a i da jesam ne želim.Idem vec i sebi na zivce, ali i dalje ne razumijem zasto ih "stisces" za novi chrono model uz svoju doplatu. Da li je to nesto uobicajeno sto u Damasku inace nude? Buyers guilt?
Ma sve je OK, ja i želim da čujem druga mišljenja. Nikada nisam ni trvdio da sam uvek u pravu.Sretno, nemoj misliti da te napadam ili osudjujem, ja samo iznosim svoje misljenje. Ono ti ne moze ni odmoci ni pomoci u ovoj situaciji.
Bookmarks sajtovi