Već se duže vreme najavljivalo da će Laco u nekoj skorijoj budućnosti predstaviti nove modele pilotskih satova a mislim da su mnogi sa nestrpljenjem očekivali taj trenutak. Iako još uvek nisu zvanično predstavljeni i na prototipovima se uveliko radi, prvi crteži modela zajedno sa relativno oskudnim informacijama po pitanju tehničkih karakteristika su se pojavili na netu.
I evo kako će otprilike izgledati novi LACO pilotski satovi...
Za sada se zna da će biti ponuđene verzije sa A i B brojčanikom u dve veličine, 45mm i 42mm. Ono što predstavlja dodatnu draž kod ovih satova jeste činjenica da neće biti prikaza datuma niti će na brojčanicima biti postavljen logo proizvođača, dakle "no logo/no date". Kazaljke za sate i minute će biti plave boje dok će sekundara biti crna. Modeli prečnika 45mm će biti ponuđeni sa ETA 2801 mehanizmima, dok će modeli prečnika 42mm biti ponuđeni sa ETA 2824-2 automatskim mehanizmom i Ronda kvarcom, dok je ETA 2801 pod znakom pitanja.
Cena ovih novih satova još uvek nije poznata što je donekle i logično obzirom da još ni prototip nije predstavljen, ali se pretpostavlja (big Mike) da će biti oko 700€. Međutim, nije precizirano za koje modele se pretpostavlja da će imati tu cenu a ako mene pitate cena je previsoka ako se bude odnosila na modele sa automatskim mehanizmima. U tom slučaju, Stowa će predstavljati daleko bolju kupovinu u odnosu na Laco.
Ono čemu se iskreno nadam je da će Laco ipak napraviti modele prečnika 42mm sa ETA 2801 (mehanizam na ručno navijanje) jer mislim da se u tom slučaju ni malo ne bih dvoumio oko kupovine sata.
Pored ovih modela, Laco će uskoro ponovo uvrstiti u ponudu i pilotske satove sa Miyota mehanizmima ali će i ovde biti izmena a jedna od poznatih jeste da će sam mehanizam imati bolju završnu obradu. Na žalost, logo na samom brojčaniku će kod modela sa Miyota mehanizmima biti prisutan, no ukoliko cena ne bude znatno veća u odnosu na prethodne modele sa Miyota mehanizmima, mislim da će biti odlična kupovina.
Bookmarks sajtovi