Mehanizmi jednostavnije konstrukcije su gotovo uvek robustniji nego li mehanizmi sa većim brojem komplikacija a 2824-2 i 7750 su dve različite klase mehanizama i ne mogu da se porede direktno, pogotovo kada pričamo o ceni servisa.
Pozdrav
Mehanizmi jednostavnije konstrukcije su gotovo uvek robustniji nego li mehanizmi sa većim brojem komplikacija a 2824-2 i 7750 su dve različite klase mehanizama i ne mogu da se porede direktno, pogotovo kada pričamo o ceni servisa.
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Mogao si da izvršiš poređenje sa ETA 2892, Sellita sw200/sw300, Rolex 3135, Soprod A10, Claro Semag CL-888, Seiko 7s26/6r15/8l35, Miyota 8215/9015, itd. Dakle, jednostavnih mehanizama za direktno poređenje ima i to poprilično a izjava da 2824 može da izdrži bacanje i da je to jedina sportska varijanta mehanizma je prilično neozbiljno.
Ovaj mehanizam je sa 25 rubina i po meni je jedina sportska varijanta mehanizama, možeš da trčiš s njim, da ga bacakaš ako želiš neće imati toliko probleme kao ostali mehanizmi!
Poslednja ispravka: Vladan Stevanovic (27.3.2011. u 19:43) Razlog: Uklanjanje pregrubih komentara
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Nije to samo moje mišljenje već dobro iskustvo sa tim mehanizmima kao imo sam mehanizme poput 2824-2 pa 2836-2, pa 2893-2 recimo par komada, tri 7750 jedna je imala 26 rubina, zatim 2892A2 pa recimo 2895-2 i sve su odlično kuckale i samo sam ih upoređivao sa njima, nije mi bilo prekopotrebno da ih upoređujem sa
Soprod A10, Claro Semag CL-888, Seiko 7s26 nisam ni imao iskustva sa tim satovima iskren da budem ne znam ništa o njima, uzgred rečeno i ne posećujem druge forume, pišem samo o svojim iskustvom sa satovima i upoređivao sam ih samo sa mehanizmima koje sam posedovao sa 2824-2 sam bio najmirniji! Oseti se na ruci kako se ne muči dok zamahnem reketom, dok trčim, dok mi je sat ceo dan na ruci.
Poslednja ispravka: Vladan Stevanovic (27.3.2011. u 19:45)
Braćo Srbi jel valja il ne valja za te pare???
Valja i te kako valja, mehanizme koje je upoređivao dragon su mehanizmi Kineskog porekla, Japanski Seiko koji se ugrađuje u jeftinije Seiko satove, a ne dobijaš toliko koliko dobiješ u ovom satu, Citizenova Miyota koja je odlična ETA 2892-2 koja ide u skuplje satove u odnosu na cenu koja se traži za ovaj sat, o Rolexu nema potrebe ni da pričam. Ova tema ne nosi naziv upoređenje mehanizama već Steinhart Ocean 1 black sa mehanizmom 2824-2 i ja kažem da je vredna svake pare.
Poslednja ispravka: Vladan Stevanovic (27.3.2011. u 19:46)
Ko nema za pravi Rolex,njemu će valjati.Po meni sat koji nema svoj identitet,dok sa druge strane ima modele kao npr. Triton serija,koja ima originalnost-barem što se tiče dizajna.U neku preteranu raspravu oko kvaliteta mehanizama ne bih ulazio,sve je to ETA-što naravno ne znači ništa loše,pa na kraju krajeva toliki ga koriste (Breitling,Omega ,Hamilton,TAG pa čak i IWC).....Sem naravno Zenith-a,AP,Patek,Vacheron,Seiko.......
vredi svaku paru uzimaj ga nema greske
sat je odlican i ne obaziri se na price lici na ovo ili ono, ak je tebi dobar sto se brines pa i onako ces ga ti nositi a ne netko sa foruma ili nekakav susjed!!!!
Lep satic,a sto se tice slicnosti sa Rolexom svi ga oni i kopiraju!
Ma uzmi Rolexa i zavrsio si karijeru...imas ono sto zelis..
next year at this time I'll be a millionaire
Bookmarks sajtovi