Postovanje!
Upravo je stigao novi, sasvim novi Marine 38mm. Drhtavim rukama od srece i treme, predstavljam proces otpakivanja i upoznavanja...
Posle prvih fotografija koje sam napravi a vama predstavio otisao sam da popijem malo vode da smirim tremu. Nije mi uspelo posto sam dalje nastavio sa upoznavanjem sata.
Sat je zaista lep, velicina je kao sto i kaze njegov naziv, 38 milimetara, visine 13 milimetara, jarko beli ciferblat sa izrazenim arapskim ciframa kako i dolikuje modelu Marine i sa datumom na cifri 6...
Mehanizam koji pokrece ovaj sat je ETA 2824-2 elabore, hacking second, 25 rubina.Rotor navijanja je plave boje kao i krunica sata. Korpus sata je oz brusenog celika, osnovno staklo je safirno sa duplim antiblik svojsvom a zadnje je mineralno. Lep deo sata su plave kazaljke, mala , velika i sekundara. Kozni kajs je od braon koze Lalegatora, sa deployment clasp, dimenzija 20x18 mm.
Iskreno, na moju ruku od 20cm je "legao" kao "budali samar". Jos jednom sam se ubedio da je to prava velicina za mene. Klasika, prosto, lepo i vecno!
Zakljucak:
U starim tradicijama Marine satova, doduse velikih dimenzija od 44mm se pojavila i manja varijanta od 38 mm. Sat je izuzetno elegantan, jednostavan i samim tim izaziva paznju i postovanje. Kao i do sada, Steinhart je izbacio model koji izgleda mnogo skuplj nego sto kosta i siguran sam da ce biti hit u njihovoj kolekciji.
Postovanje,
Zeljko
Bookmarks sajtovi