Vec neke vreme sam hteo da kupim neki model Flieger satova, i pogledao sam na netu skoro sve proizvodjace ovih satova ( Stowa, Archimedes, Laco... ) ali kad sam naleteo na ovaj Steinhart to je bila ljubav na prvi pogled...
Za ono sto nude cena je odlicna, satovi drugih proizvodjaca sa istim mehanizmom su dosta skuplji.
Razmenio sam par mejlova sa ljudima iz Steinharta, i moram da ih pohvalim, stvarno su odmah odgovarali na svaki mejl i hteli da mi pomognu oko kupovine.
Oni salju za Srbiju, postarina je 30 evra, cak su pristali da posalju sat obicnom postom da izbegnem kurirsku sluzbu i placanje spedicije, ali nisam smeo da rizikujem da sat posalju bez tracking broja.
Sat bih u tom slucaju kupio jeftinije, zato sto Srbija nije u EU i ne bih platio 19% VAT, ali bi me sacekala carina i pdv.
Tako da sam u dogovoru sa ljudima iz Steinharta odlucio da mi sat posalju kod sestre u Francusku, i cena je bila 420 e + 15 e postarina.
Ja sam platio bankovnim transferom, zavrsio sve za 15 minuta a kostalo me manje od 1000 dinara.
Dobio sam tracking broj i bukvalno sam iz sata u sat mogao da pratim gde se posiljka nalazi.
Juce su mi doneli sat u Srbiju i sve se zavrsilo za manje od 3 nedelje.
Moj prvi utisak je da je sat masivan i veliki, a iako imam i druge satove od 44 mm ovaj deluje vece.
Kuciste od titanijuma, a poklopac od celika, usrafljujuci i graviran.
Narukvica je 4,5mm debela i uradjena je tako da deluje da je vec nosena, vintage, kopca titanijumska i usrafljena.
Staklo safirno sa AR premazom sa unutrasnje strane, mehanizam ETA 2824-2 sa hacking second funkcijom.
Dial bez ikakvih ukrasa, bez datuma, krunica za navijanje na 3 sata.
Ja sam odusevljen celokupnim izgledom sata, vrlo uspeo omaz nemackim pilotskim satovima.
Evo i malo slika:
Bookmarks sajtovi