Strana 34 od 54 PrvaPrva ... 2430313233343536373844 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 331 do 340 od ukupno 540
Like Tree664Likes

tema: Steinhart satovi

Stariji član Avatar korisnika anpi
    Član od
    23.11.2012.
    Lajkovi
    9140
    Reputacioni uticaj
    15

Određen forumom Re: Steinhart satovi

Kad sam narucivao prvi sat od njih (Ocean 1 black), platio sam paypalom iz HR, a adresu slanja sam stavio u DE. Aplikacija mi je automatski skinula njemacki wat, ali me drugi dan kontaktirao Gunther da je sat placen iz druge drzave i da je njemu jasno da ce on doci do mene, ali papirnato predmet ostaje u DE i da moram doplatit onih 60tak ojra za wat.
    Mi u HR smo imali, odnosno, jos uvijek imamo problem za robu koja se salje izvan EU. Kako fransize za razne kurirske sluzbe (FedEX, DHL...) drze razne spediterske firme, one uredno robu koja je stigla salju na carinu, a ujedno dodatno masno naplacuju svoje usluge kod carinjenja iste.
    Drugi sat koji sam narucio od Steinharta je bio bas taj rucno navijani 44mm pilot. Sat sam uredno narucio za dostavu u HR i nisam platio wat. Placanje sam izvrsio krajem 6.mjeseca, dakle, dok jos nismo bili u EU, a dobio sam ga pocetkom 7., kad smo vec bili unutra, tako da nisam platio nikakva davanja.
    Ne znam kakva je situacija u Srbiji sa kurirskim sluzbama i postom, ali se moze od njih naruciti i regularnom postom (DHL express) i isto kosta. U HR takve posiljke imaju veliku sansu da produ mimo carine. A i ako ih carina zakaci, barem nema dodatnih troskova. Klasicna kocka. Velika sansa za ustedit 50tak ojra, ali i mogucnost da ces platiti i 20tak ojra vise, koliko ce te na kraju ispast carina i porez

eee
    eee je offline
    Moderator Avatar korisnika eee
    Član od
    27.1.2009.
    Lajkovi
    7545
    Reputacioni uticaj
    162

Ovde se sve carini, samo su troskovi carinjenja u slucaju kurirskih sluzbi drasticno veci nego kod poste. Ugrubo, 50e vs 100 dinara

Član Avatar korisnika Milossani
    Član od
    21.7.2012.
    Lajkovi
    929
    Reputacioni uticaj
    14

Mene je Ocean 1 sa svim dazbinama izasao okruglo 500€, narucio i platio iz Srbije. Nema gore varijante od te ljudi.
    Samo jedna rec... Kontinuitet...

Novi član
    Član od
    17.10.2010.
    Lajkovi
    27
    Reputacioni uticaj
    0

Hvala svima na odgovorima. Bas su korisni. Pogotovu slika od Mmarija. Dosta stvari razjasnjava. Evo slike ortakovog TWa koji sam uzeo malo da prosetam i da se naviknem na 47icu koju sam hteo. Njemu je precnik bez krune 48,5 a pored je sector od kolege koji je 47 i on mi bas izgleda onako kako treba
    Steinhart satovi-20140425_161336.jpg Kapiram da je to zbog brojcanika koji je dosta manji pa mislim da ste u pravu da za Steinhart ne treba ici vise od 44.

Isti ortak ciji je TW ima Marcello C 43 i on mi deluje maleno a moj Tissot PRC200 mislim da vise necu nositi kad mi stigne Stein jer je 40 i sad mi izgleda smesno

Jos jedna vest za sve. Pisao sam mail ovima iz Steinharta za VAT evo sta su odgovorili:

"by delivery to Switzerland the sum will be identified without VAT!"

Po vasim iskustvima izgleda mi da se gospodjica-gospodja Oxana Maurer malo zaje**la ili ipak u Svici mozes prodjes bez PDVa? Sta mislite da proveravam dodatno, da ne ispadnem glup?

P.S. izvinjavam se sto je slika ovako mala, verovatno jer je sa telefona, ili ja ne znam da postavim vecu...

pozz
    Poslednja ispravka: Lynnbor (25.4.2014. u 17:21)

Član Avatar korisnika Srđan
    Član od
    22.10.2013.
    Lajkovi
    1519
    Reputacioni uticaj
    14

I ja isto mislim da bi ti bolji bio 44mm.

Što se tiče poreza, računaj na mogućnost da će ti Švajcarci naplatiti njihov PDV.

RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    577

Ne znam sta da ti kazem, daj boze da je tako kao sto ti je rekla. Po svim pravilima je onako kako ti je anpi napisao, e sad, ako prodjes bez tog poreza super, u svakom slucaju i ako ga platis, izacice te manje nego da ti ga salju ovde.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

svajcarski je porez mali, negde oko 7-8 procenata ako se ne varam, oni su poreski raj

iskreno, ovi satovi su ti preveliki i mislim da bi ti i sat od 40mm odlicno stajao

sve preko 44mm je zaista previse

Novi član
    Član od
    17.10.2010.
    Lajkovi
    27
    Reputacioni uticaj
    0

Pa kod njih je 8% a kod Nemaca 19% Sad je pitanje kako se racuna. Sat je 311 ojra bez pdva. Ako ga na tih 311 racunaju, a moralo bi tako onda je to 335,88 + 15 za shipping sto je 350 ojrica, taman

RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    577

Dobro, nije neka razlika, moguca usteda ti je 20e, po tom racunu.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

Novi član
    Član od
    17.10.2010.
    Lajkovi
    27
    Reputacioni uticaj
    0

35 je usteda, sa nemackim pdv-om je 370 + 15 dostava. Malo li je na ovu skupocu?

Jos jedno pitanje imam. Posto nisam za fazon handwinding a on mi se mnogo svidja zbog sekundare koja je levo umesto devetke, ostaje mi jedino ovaj koji je 44 Nav B-Uhr 44 Automatic A-Type - Pilot Watch - Steinhart Watches

Ostali su svi 47ice za ove pare. Pitanje je koja je razlika izmedju A-Type i B-type i sta to znaci?

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •