Kad sam narucivao prvi sat od njih (Ocean 1 black), platio sam paypalom iz HR, a adresu slanja sam stavio u DE. Aplikacija mi je automatski skinula njemacki wat, ali me drugi dan kontaktirao Gunther da je sat placen iz druge drzave i da je njemu jasno da ce on doci do mene, ali papirnato predmet ostaje u DE i da moram doplatit onih 60tak ojra za wat.
Mi u HR smo imali, odnosno, jos uvijek imamo problem za robu koja se salje izvan EU. Kako fransize za razne kurirske sluzbe (FedEX, DHL...) drze razne spediterske firme, one uredno robu koja je stigla salju na carinu, a ujedno dodatno masno naplacuju svoje usluge kod carinjenja iste.
Drugi sat koji sam narucio od Steinharta je bio bas taj rucno navijani 44mm pilot. Sat sam uredno narucio za dostavu u HR i nisam platio wat. Placanje sam izvrsio krajem 6.mjeseca, dakle, dok jos nismo bili u EU, a dobio sam ga pocetkom 7., kad smo vec bili unutra, tako da nisam platio nikakva davanja.
Ne znam kakva je situacija u Srbiji sa kurirskim sluzbama i postom, ali se moze od njih naruciti i regularnom postom (DHL express) i isto kosta. U HR takve posiljke imaju veliku sansu da produ mimo carine. A i ako ih carina zakaci, barem nema dodatnih troskova. Klasicna kocka. Velika sansa za ustedit 50tak ojra, ali i mogucnost da ces platiti i 20tak ojra vise, koliko ce te na kraju ispast carina i porez
Bookmarks sajtovi