Sve je to stvar ukusa. Po meni sekundara nikako ne smanjuje preglednost, pogotovu ne sa ovakvim dizajnom kazaljki. I ja njen nedostatak vidim kao nedostatak volje da se kupcima ponudi nešto zaista posebno na današnjem tržištu. To što su oni uradili je najlakše moguće rešenje, i zbog toga me posebno iritira... Sat je inspirisan vojnim pilotskim satovima, kod kojih je precizno merenje vremena uz preglednost bilo jedna od najvažnijih opcija koju ovaj sat ne može nikako da zadovolji. Ovo nije modni sat, i do nekle trebalo bi da i dalje održava duh svojih začetnika posebno kada ga pravi Stowa... Za mene su satovi na prvom mestu tehničke naprave i iz tog razloga je mehanizam nešto čemu se ja najviše divim na satu i nešto što će me najlakše i najviše privući kod svakog sata. I baš zato povećavanje cene zbog nekih estetskih a ne mehaničkih dorada je nešto što će me najlakše odbiti od nekog sata. Ne kažem da mehanizam ne treba da izgleda lepo, ali meni bi mnogo lepši bio sa nekom mehaničkom modifikacijom, koja će ga dodatno približiti originalu umesto što su ga ukrasili plavim srafovima, code de geneva i zlatnom Stowa gravurom... Uglavnom ja nikako ne mogu da pređem preko nedostatka centralne sekundare kod sata inspirisanog Navi B uhr-om i samim tim bilo koja cena je meni prevelika jer takav sat me ne bi čino srećnim, a verujem da bi i većini nedostajalo da u trenucim dokolice gledaju kako sekundara fino klizi u krug na jednom takvom satu...
Bookmarks sajtovi