PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Evo šta sam ja našao
The Marine movement comes with Glucydur balance, flat Nivarox spring, Incabloc shock protection with “Exzenter” fine regulation.
Mislim da je isti mehanizam za Marine automatic i Flieger.
ceo tekst: http://forums2.watchuseek.com/showthread.php?t=235351
I ja sam pratio taj thread na WUS i koliko se sećam, konačni odgovor je bio da standardno idu elabore mehanizmi, s tim da ih Stowa dorađuje, da li sada kod svakog izmeni neke delove nisam siguran. Kada je u pitanju COSC mehanizam, opet valjda naručuju elabore mehanizam, koji dorađuju, kako bi prošao sertifikaciju. Ono što se isto može videti je da mehanizmi koji dolaze sa COSC sertifikatom imaju lepšu završnu obradu, više elemenata dekoracije.
Samo da pojasnimo dragon, ako se slažeš (da ne pomisle ljudi da je zamajac od srebra), u pitanju je German Silver ili ti http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%90%D0...D1%80%D0%B0%29
Ne tvrdim da Stowa standardno ugrađuje Top grade 2824,ali samim tim što mehanizmi posjeduju Incablock i Glucydur,više ne spadaju u Elabore grade."Elabore" je u prevodu nadograđen.Stowa stavlja jednu vrstu nadograđenog mehanizma koji ne mora biti Top grade po ETA klasifikaciji(mada ne vjerujem da je išta lošiji od ETA Top grade)! Stowin sat može se naručiti sa "Stowa standard ETA 2824-2" i "Stowa COSC ETA 2824-2"(za koji sam siguran da je Chronometer grade jer nije lako proći COSC test)! Ne može se naručiti dodatno sređen mehanizam sa ovim ili onim dijelom!
Da sumiram ovo izlaganje:šta god uzeli od Stowe,dobićete vrhunski sat koji se može porediti sa bilo kojim proizvođačem(osim onih koji imaju in-house mehanizme sa hrpom komplikacija),a za dobro manju cijenu!
@gshevo
Čestitam na izboru,a čestitaću i na satu kada ti stigne(bićeš srećan čovjek ako ga dobiješ sredinom septembra,tj. nemoj da te iznenadi ako ga budeš čekao barem još mjesec)!!!
Poslednja ispravka: HADzI DALIBOR (2.6.2010. u 16:37)
Dalibore i ostali hvala vam mnogo na ovim postovima i čestitkama. Siguran sam da nisam pogrešio sa izborom Stowa Flieger.
Mislim da se isplati čekati i da vredi razliku u ceni naspram Steinhard, LACO, Archimede...
Ja vam svima obećavam da kada sat bude stigao, biće slika, iskustva oko kupovine, a možda i neki test.
Sve vas pozdravljam i hvala još jednom!
Nemam nista pametno da dodam, samo da i ja cestitam na izboru! Taj sat je, sto se mene tice, cisto savrsenstvo, i siguran sam da ces ga nositi sa ogromnim zadovoljstvom!
Poz!
jole777 kaže:
Ma da, na nemačko srebro sam mislio al pošto je to već naznačeno na sajtu, mislio sam da nema potrebe da naglašavam i nema ja šta da se slažem ili ne, ako postoji greška, zamerka ili mislite da grešim slobodno ispravljajte.
E to je i suština, koje god klase mehanizam da je u pitanju najmanje je bitno jer Stowa toliko radi na kvalitetu da kupac zasigurno dobija jedan neverovatno dobar sat.
Da kažemo ovako, jedino što bi moglo da bude kvalitetnije od konkretnog sata u cenovnom rangu do 1000e jeste Stowa Flieger LE sa 2801 mehanizmom na ručno navijanje i centralnom sekundarom a to ćeš jako teško naći.
Tako da ne brini i uživaj kada ti stigne sat.
Ja ću se pridružiti ostalima i još jednom ti čestitati na kupovini.
btw
ako ti se kojim slučajem iz samo tebi znanih razloga ne bude svideo sat kada ti stigne, pp odmah da mi pošalješ.
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Lepa vest, bar za mene.
Danas su mi potvrdili (iz Stowa) da je legla uplata ida će sat uskoro biti poslat
Čekao sam 4 meseca, izdržaću još 10tak dana...
Mashala!
Odmah kaci slike, cim stigne, zivi nismo!
jole777 kaže:
Uhu jos malo strpljenja.Slatke muke.
Bookmarks sajtovi