Znam da postoje 4 tipa ETA mehanizama. To su Standard, Elabore, Top i Chronometer.
Da li neko zna koji tip ETA 2824-2 se nalazi u Stowa satovima. Konkretno Stowa Flieger without logo. Siguran sam da Top i Chronometer nije
Znam da postoje 4 tipa ETA mehanizama. To su Standard, Elabore, Top i Chronometer.
Da li neko zna koji tip ETA 2824-2 se nalazi u Stowa satovima. Konkretno Stowa Flieger without logo. Siguran sam da Top i Chronometer nije
Nemoj biti toliko siguran!!!
Ako izabereš da ti Stowa stavi u sat COSC 2824-2 -onda će u Fliegeru biti ETA 2824-2 Chronometer grade(imaš sliku takve ETA-e na Stowa sajtu)!
Eta 2824-2 u Fliegeru standardno dolazi sa Incablock i Glucydur i ručno pravljenim rotorom od Stowa majstora! Ni Incablock,a ni Glucydur se ne nalaze u Standard i Elabore ETA 2824-2 već u Top i Chronometer!
Kao što je Dalibor rekao, postavljaju Chronometere...
Edelstahl matt geschliffen, Ø: 40 mm, Höhe 10,20 mm,
Bandbreite 20 mm, oben gewölbtes, unten fl aches Saphirglas, 5 ATM
ETA 2824-2 Automatik, Gangreserve ca. 40 Stunden
COSC geprüftes Chronometeruhrwerk möglich (Aufpreis 210,- Euro)
schwarz matt lackiert, weiss bedruckt, mit Superluminova C3 belegt
Stahl gebläut, mit Superluminova C3 gefüllt
Lederband braun oder schwarz, mit oder ohne Nieten
Ab 530,- Euro Dornschliesse, Faltschliesse 565,- Euro
Ab 640,- Euro (schwarz oder dunkelbraun) mit
Dornschliesse, mit Faltschliesse 675,- Euro
Ab 660,- Euro
Gehäuse
Uhrwerk
Zifferblatt
Zeiger
Band
Lederband
Crocoband
Metallband
Chronometer-Uhrwerk
Standarduhrwerk
Poslednja ispravka: ANGEL (1.6.2010. u 19:58) Razlog: ...
Mislim da obojica grešite i da su u pitanju mehanizmi iz elabore klase sa Stowa zamajcem od srebra. Definitivno nije u pitanju TOP klasa mehanizama.
Iako standard i elabore klase ne dolaze sa delovima karakterističnim za mehanizme top klase, ETA radi modifikaciju ukoliko to klijent zahteva pa se tako u pomenutim nižim klasama mogu naći i ove komponente a može i sam proizvođač da izvrši određene modifikacije mehanizma.
@gshevo
Čestitam na novom, budućem Stowa satu.
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Razlikuju se u ceni sata postojećih mehanizama. Inače ih postavljaju, mislim da je i Dalibor isto rekao.
Pa koliko sam vas ja razumeo, obojica tvrdite da Stowa ugrađuje ETA mehanizme top klase kao bazne mehanizme. Ja tvrdim da ne ugrađuje mehanizme top klase već da su u pitanju mehanizmi Elabore klase sa malim modifikacijama ili poboljšanjima.
COSC mehanizam može da se dobije uz doplatu od skoro 200€, ali se ne ugrađuje kao bazni mehanizam u njihove satove.
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Da li Stowa Flieger without logo sa ETA 2824-2 (ne COSC) ima standardno Incablock i Glucydur !?
Na WUS-u imate zvanican STOWA forum i mozete naci da su ljudi polemisali na istu ovu temu. Na kraju je prakticno sam Jorg Schauer (nisam siguran, probacu da nadjem da li bas on) potvrdio da se u oba slucaju stavljaju elabore, samo sto su u COSC slucaju doradjeni i sertifikovani. (Ovo je dragon vec rekao)
@gshevo - iz istog izvora - u elabore serijski ne ide Incablock i Glucydur, ali se mogu naknadno naruciti (sto STOWA ocigledno radi).
Bookmarks sajtovi