Neko će ti reći precizno,ali otprilike računaj na 30% preko cene (na internetu) za dodatne troškove.
Neko će ti reći precizno,ali otprilike računaj na 30% preko cene (na internetu) za dodatne troškove.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Једна од опција је и да ми их неко купи у Швајцарској(aviation time) или Немачкој и пошаље по некоме.Човек у Швајцарској ми је рекао да не плаћају никакави додатни трошкови на цену сата јер је слање урачунато у цену. Тако сам га бар ја разумео пошто је другар био у радњи да ми провери лично за сат(па сам прислушкивао разговор ). Каква су ваша мишљења о поменутим механизмима?
Kad narucujes iz EU, cena koja je na sajtu umanjuje se za VAT porez, koji je 19 posto.(ja kad sam narucivao, cim sam narucio to su smanjili). Ta cifra smanjena plus transport (iz Nemacke najcesce 10 evra) , na to se obracunava carina i porez. Ovo uzmi sa rezervom posto meni nisu naplatili carinu i porez , carina bi trebalo da je 10 posto, a porez 18 posto. Znaci saberes cenu i cenu transporta pa onda izracunas koliko je sa carinom pa onda porez. Ja sam imao dobra iskustva sa Nemackim firmama , jako su usluzni i sat je stigao za nekih 8-9 dana, doduse ja sam narucivao malo jeftinije satove pa mi zato nisu naplatili carinu i porez.
Evo ja sam sa ovog sajta narucivao, pa mozda nadjes nekog rusa koji te zanima: Russian watches Vostok Europe, Poljot, Aviator, Buran, Sturmanskie, Denissov, Vostok, Molnija
Serb-хвала пуно! Ни сам не знам шта ми ваља чинити... Испаде да би након одбијања VАТ-a и свих додатака платио негде око 30е више у односу на цену понуђену на интернету. Ако сам добро израчунао,иако ми математика свакако није јача страна Овако док частим возача-уштедео бих 10ак еура а и људе цимања.Наравно,ово све под претпоставком да сам добро израчунао.
Nema na cemu , cinimi se da si dobro izracunao, evo sad sam ja u glavi racunao, otprilike toliko vise platis sat. Ali ni ja nisam neki matematicar A postoji uvek i mala sansa da se carinik zaboravi pa da ne ocarini i ne uradi porez, ali to se nikad ne zna Ako imas nekog da ti donese to je najbolje resenje , nemas da brines da li ce stici i kad ce stici
Pozdrav
мудро збориш! искрено,највише ме нервира то ишчекивање...запео сам пошто-пото себе да почастим првим озбиљнијим сатом(да званично прославим свој почетак зависности за овај сајт :d),па бих и пешке отишао по исти. ориент аутоматик,јункерс хронограф,дугена премуим-дајте да чујем ваша мишљења о квалитету механизама и шта је најбоља солуција.
...glasam za Orient , jer mislim da je najbolji odnos "uloženo-dobijeno".
slazem se da u ovom cenovnom rangu ne treba odpisati japanske proizvodjace, ali i svajcarske, zasto da ne. Moguce je i svajcarca naci u tom rangu. Evo jednog kojeg mozas da pogledas, ok znam da prelazi budjet, i to ne malo, ali cesto su satovi na akcijskim snizenjima, a da to na sajtu nije navedeno. U svakom slucaju vredi pogledati
BPM Satovi & Nakit. Candino muški satovi Classic kolekcija-C4458/2
A,posto je naslov teme "ruski sat", evo da izdvojim jednog ruju
Poljot, Russische Uhren, Julian Kampmann - Buran "Siberia"
Poljot, Russische Uhren, Julian Kampmann - Buran "Siberia"
PS Pogledaj i ostale modele Candina, mozda nadjes nesto da ti se dopada. Candino je ozbiljan proizvodjac, veruj mi
Poslednja ispravka: 23jewels (4.7.2012. u 20:30)
Oвај модел је био 226е(Пољот),а Буран 260е...
....otkazujem Orient i glasam za poslednja dva navedena rusa. (koliko god izgledao kao prodana duša)
Samo povedi računa o veličini (diametru) sata, ako kupuješ "on-line"
Bookmarks sajtovi