Prvo, hvala svima na lepim rečima !
Takođe moram reći sledeće. Na većini mesta može se sresti podatak da je Vostok nastao preseljenjem pogona Prve moskovske fabrike satova. Na samo jednom mestu sam pronašao podatak da je nastao preseljenjem Druge moskovske fabrike satova. Takođe skoro na svim mestima sam naišao na podatak da je ta novoosnovana fabrika u Čistopolju počela da proizvodi satove pod imenom Chistopol Glavpribor Watch Factory NK MV835 ( očigledno engleska verzija naziva) a tek kasnije ( 60-tih) je preimenovana. Naravno sumnja se rodila. Te ja se ja konsultovah sa Nešom koji je svojim lingvističkim moćima rasčivijao da je fabrika nastala preseljenjem Druge moskovske fabrike satova ( a ne Prve moskovske fabrike satova kao što kaže između ostalih i Wikipedia ) i da je prvi naziv fabrike satova bio Peta fabrika satova. Takođe u toku postavljanja teksta dobio sam sugestiju, od Neše, da prezime Fedorovna treba korigovati u Fjodorovna a prezime Fedorovič u Fjodorovič. Ja sam prezimena korigovao u prvoj rečenici a u ostatku teksta zaboravih. U pitanju su konstruktori Amfibije.
E sad zašto ja sve ovo napisa. Prvo da bi se zahvalio Neši na pomenutim sugestijama. Drugo da bih naglasio jednu veoma bitnu stvar a to je: Neša : Wikipedia = 1:0.
Hvala još jednom !
Bookmarks sajtovi