Strana 6 od 12 PrvaPrva ... 2345678910 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 51 do 60 od ukupno 114
Like Tree164Likes

tema: Kako prepoznati frankenštajne - komandirski i amfibija

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    984

Određen forumom Re: Kako prepoznati frankenštajne - komandirski i amfibija

Miki Durr, brojčanik i kazaljke su sa Amfibije. Takav brojčanik stavljan je na Amfibije tip 470 a Amfibijine kazaljke jesu ugrađivane na neke Komandirske recimo tip 92x ali to se ređe sreće.
    Mehanizam, ukoliko nije menjan, treba da je 2414 osim ako prodavac nije upasao nešto drugo. Predlog-okreći kazaljke i ako u ponoć ( tj. 12 sati ) čuješ "klik" znači da ima datum i znaćeš da je unutra datumar odnosno najverovatnije 2414.
    Još nešto, obzirom da je kućište hromirano razmisli o kaišu sa podloškom čisto da bi ti taj hrom potrajao još dugo godina-decenija.

PS- taj sat je prodavan na Limundu pre par dana, mislim da nije skupo otišao, ako nema oštećenja na brojčaniku i ako na krunici i tubi nema oštećenja na navoju onda se sat da srediti. Imaćeš modifikovani Komandirski ( neko bi rekao "franken"- zavisi od ugla posmatranja ).

Moderator Avatar korisnika Zagor
    Član od
    9.2.2012.
    Lajkovi
    59908
    Reputacioni uticaj
    219

Miki slozio bih se sa profom(Sky) da su kazaljke i cifer sa amfibije. Mislim da imas modifikovan komandirski pa ako ti ne smeta nosi ga ili se daj u poteru za nekom neispravnom amfibijom pa prepakivanje.

Stariji član Avatar korisnika arch_m
    Član od
    6.9.2014.
    Lajkovi
    1985
    Reputacioni uticaj
    124

Ako ti ne smeta to sto je sat kombinacija, ok, ali - a evo i Sky je potvrdio - po onim linkovima koje sam ja nasao izgleda da se ovakav cifer uvijek nalazio na 470 (ili 320) kucistu, uz drugaciji bezel, i meni zaista izgleda odlicno. Jako mi se svidja cifer, jos ako je uredu, a ne dupljak kao na linku koji sam ti poslao (mada mi se na dupljaku brojevi cine deblji, dok na tvom djeluju kao originalni, ali ja i dalje ne mogu da otvorim sliku kako treba, pa ne vidim da li pise 17 rubina, kako bi trebalo da pise), onda stvarno ima smisla potruditi se i ovom satu vratiti stari sjaj.

Pogledaj malo slike, da vidis kako bi legao na 470ku.

Član Avatar korisnika StariAS
    Član od
    5.6.2012.
    Lajkovi
    2258
    Reputacioni uticaj
    15

Kao sto rece Sky sat je bio na limundu, u sustini jako interesantna kombinacija zbog fenomenalnog cifera.
    Moj predlog bi bio da se sat iskoristi za neki projekat. Licno sam pre godinu i po dana zetu uradio amfibirski (nikako nisam mogao da nadjem nov komandirski ili amfibiju) tako sto sam ga sklepao. Velika je steta sto ga nisam prikazao na forumu. Cifer i kazaljke od amfibije, kuciste koje je bilo ocajno sam ogulio do mesinga, mesingani bazel i krunica u istom tonu, a slag na torti, navy blue nato strap.

Novi član
    Član od
    12.7.2013.
    Lajkovi
    38
    Reputacioni uticaj
    0

Celog dana u nekoj gužvi, pa sad tek stigoh da vam se obratim , pre svega hvala svima na odgovrima i savetima... Ja sam taj koji je kupio ovaj sat na limundu po toj povoljnoj ceni . Nemam problem sa tim što je "franki", čak mi je to i zanimljivo, dodaje neku jedinstvenst celoj priči . Sat mi se izuzetno sviđa, posebno amfi kazaljke i cifer, kao i samo kućište(mnogo mi se više sviđaju ova kućišta sa štitnikom krunice), za sad ostaje sve ovako, neću ništa dirati(jedino ću ga servisirati) i da nađem neku prikladnu narukvicu i biće to super za sad, a u budućnosti videćemo da li će se modifikovati ova ili neka sledeća, jer kako videh na forumu, ne staje se na jednom Vostok-u ...

Kako prepoznati frankenštajne - komandirski i amfibija-1.jpgKako prepoznati frankenštajne - komandirski i amfibija-2.jpgKako prepoznati frankenštajne - komandirski i amfibija-3.jpg

Nadam se da su nove slike malo bolje...
    molnja, nokru and arch_m like this.

Stariji član Avatar korisnika Uros GT
    Član od
    23.5.2010.
    Lajkovi
    3355
    Reputacioni uticaj
    19

Možda pitanje zahteva i posebnu temu, neka moderatori odvoje ako misle da treba, ali mogu i ovde da pitam.

Šta mislite o ovim "restauriranim" i "polurestauriranim" Vostok satovima. Konkretno ja sam sklopio dve, 420 i 960. Sve je urađeno sa novim originalnim delovima, mehanizmi su bili ispravni ali servisirani, zaista sve po PS-u što kažu?

To jeste franken u smislu u kom to Vostok može da bude, ali opet je sve originalno, novo, urađeno kako treba. Šta mislite o tome?

Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

izbegavaj to da radis, odnosno nemoj uopste, ja sam sva sreca na vreme prestao jos davno, vec kod poliranja pleksija

Stariji član Avatar korisnika Uros GT
    Član od
    23.5.2010.
    Lajkovi
    3355
    Reputacioni uticaj
    19

Jel možeš malo približnije da obrazložiš?

Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

isprati strane aukcije i pogledaj kakvi se satovi prodaju, u kakvom stanju i kakve cene postizu

u veoma retkim slucajevima treba sat dirati i to poveriti iskljucivo profesionalcu, uglavnom jeftinije primerke, ja licno ni njih ne bih dirao, nekad čak ni kaiš

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    984

Uroše, što se mene tiče samo napred. Ja ne volim kada neko prodaje sat, ne mora biti Vostok, koji je sklopljen od različitih modela ali prećuti tu činjenicu. Kada je u pitanju Vostok takvih slučajeva ima mnogo (posebno na ebay-u i to posebno iz Ukrajine). Takvi oglasi znaju da unesu zabunu i da ljudi više ne mogu da isprate šta je fabričko stanje a šta nije.To što ti radiš, radiš za svoju dušu, ukoliko budeš prodavao satove pošteno naglasi šta je rađeno i to je to. U krajnjem slučaju bolje je od dva sata napraviti jedan nego oba baciti u kantu. Amfibije su više nego zahvalne za to što radiš, takođe i Seiko ronilački modeli npr. 7002 (nisu ni mnogo stari niti skupi, ima delova, laki su za servis, ima gomila delova za modifikovanje itd.).
    Uros GT, VLADAN P, StariAS and 2 others like this.

Strana 6 od 12 PrvaPrva ... 2345678910 ... PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Kako prepoznati kopije (replike) satova
    By tolarbo in forum Svet Satova za neupućene
    Odgovora: 623
    Poslednja poruka: 6.9.2024., 10:53
  2. Istorija Vostok satova - Amfibija i Komandirski
    By skydrummer in forum Ruski satovi
    Odgovora: 138
    Poslednja poruka: 19.10.2021., 14:59
  3. Fossil satovi - kako prepoznati repliku ?
    By Laslo51 in forum Pristupačni satovi
    Odgovora: 28
    Poslednja poruka: 14.6.2012., 12:09
  4. Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 24.1.2011., 22:24

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •