Ma bez brige drugari... sto je moje, i vase je, dijelicemo k'o braca... da ne kazem sta hehe
Slazem se sa Sky-em... bice interesantno, ali bice tu i posla. Dosta je materijala.
Sto se Poljota tice i te "famozne" 2004. godine.... amo da ulovim vremena, spremam se da napisem poduzi tekst o svemu tome, uz jedan kraci osvrt na moju Strelu, kako sam obecao Rusu, zelim s forumom da podijelim nekoliko godina skupljano znanje o tim kriticnim momentima ruskog urarstva - prije svega, potonuca ПМЧЗ-a, te mojem vidjenju preobrazaja koji je usljedio, prateci nestanak nekadasnjeg ponosa sovjetskog urarstva, pokazujuci koliko je slabosti i nefleksibilnosti i prostora za meshetarenje donijela tranzicija i raspad jednog kolosa kao sto je CCCP.
Inace, sto se 2004. tice, postoje modeli koje je ПМЧЗ izbacio jos te godine, nakon rasparcavanja (prije svega nakon sto im je MakTime odkupio proizvodne kapacitete, a onda i jos nekolicine subjekata koji su pozeljeli dio kolaca), ali je sve trajalo prilicno sporo, pa je MakTime, ustvari, bio na nogama tek nekada pocetkom ljeta naredne, 2005. godine... do tada je kontinuitet jos uvijek odrzavan ПМЧЗ-ovim mehanizmima iz lagera, uz dizajn koji je vrlo brzo zaboravljen...
Kasnije ce se stvari tako zakomplikovati, ponekad biti toliko bizarne, da se ja, evo, ni nakon toliko godina koliko pratim sve to, cesto nadjem zapetljan u imenima, datumima, istinama, lazima.
Ali, o tom-potom... cim uhvatim vremena pisacu o svemu tome.
Bookmarks sajtovi