Jednostavna ali efektna modifikacija. Doduše ova šrafura je na papiru jednostavna ali u praksi većina časovničara ne zna da uradi "sunburst" .
Jednostavna ali efektna modifikacija. Doduše ova šrafura je na papiru jednostavna ali u praksi većina časovničara ne zna da uradi "sunburst" .
^ naravno da ne zna, kada za to treba specijalni sto za brušenje.
Slika gornjeg sata je dosta niske rezolucije, ali meni se čini da je ovo uradjeno nekim priručnim sredstvima. Ni kaiš se ne vidi najbolje, ipak bih rekao da je uspešno odabran.
Inače ovako izgleda stara (SSSR) orginalna Amfibijina šrafura sunčevi zraci (sunburst). Ovo tek nije lako postići. Doduše, bio bih zadovoljan i sa onom prethodnom.
Imam tu negde staro kućište sa tom mustrom sunčevih zraka. Ja sam došao do zaključka da je to utisnuto presovanjem.
A maločas sam pronašao videoprikaz kako se ta šrafura brusi poluručno
doduše kod amfibija kućišta ovako nije moguće zbog izdignutog centralnog dela.
Poslednja ispravka: veberz (21.11.2015. u 17:39)
Nisam stručan kako je urađeno ali šrafura je super. Imam staru 119 Amfibiju Vostok Amfibija 119 ( tonneau case ) . Na prethodnoj fotografiji šrafura izgleda baš duboka (verovatno zbog ugla i kontrasta) ali u stvarnosti je malo plića. Nekada su sunčevi zraci bili popularni. Recimo Omega ima dosta satova sa tom šrafurom a i mnogi drugi.
Dopuna: E kada radi majstor sve izgleda jednostavno. Već vidim kako bi meni kućište izletelo iz prstiju i udarilo u plafon.
Poslednja ispravka: skydrummer (21.11.2015. u 17:46)
^ ja imam 470-icu (polusklopljena )
Na tom 119 kućištu prihvat kaiša je 18mm?
Da, 18 mm.
Kazaljke farbane pa relume, na brojčanicima urađen relume tačkica kod satnih markera.
a svetlo slabo ...
Zoltane
Bookmarks sajtovi