1645Likes
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 16
Re: Modifikovane Amfibije
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 9
Dodao bih još jednog kvalitetnog s eBay-a;dr.seikostain koji uz bezele ima i inserte i prozirne WR200 caseback a sve sam izrađuje.Kupovao od njega nekoliko puta i samo mogu pohvaliti.
-
-
Yobokies već neko vreme ima u ponudi kazaljke (tip veslo) za Amfibijiu.
Na WUS-u pojedinci pominju i probleme oko montiranja navedenih kazaljki. Vostok mods. - Page 166
Hands by yobokies | Photobucket
Vostok Paddle Hands Photo by yobokies | Photobucket
Postoji i Ukrajinac sa WUS-a koji izrađuje isti tip kazaljki (Vostok mods. - Page 67 ). Navodno sa njima nema nikakvih problema oko montaže i malo su veće od Yobokies (Vostok mods. - Page 167 ).
Nije Amfibija ali vrhunski izgleda. PVD je radila firma iz Nemačke (TECHNO-COAT Oberflächentechnik GmbH - Home ).
Tu je i Amfibija
Vostok mods. - Page 157
Amfibija sa keramičkim umetkom.
Šta je sve urađeno i odakle su nabavljeni delovi:
Vostok Amphibia 710 Ministry Hand Brushed By Me
Black Arrow Hands - seller favinov from eBay
916 Dial- seller favinov from eBay
Metal movement ring - seller favinov from eBay
Red October Clear Caseback - seller dr.seikostain from eBay
Triangle Screw Ring - seller dr.seikostain from eBay
Atlas Bezel - seller dr.seikostain from eBay
Ceramic Bezel Insert - seller dlwwatches
2 Piece Zulu Strap - seller The worlds largest collection of top quality NATO straps – Cheapest NATO Straps
http://forums.watchuseek.com/f10/vostok-mods-1133714-159.html
..
Još jedna lepa modifikacija. Kućište je tip 119. Ni jedan brojčanik ne ispuca tako zanimljivo kao Vostokov.
Šteta što fotka nije malo jasnija.
-
Ovo izgleda impresivno. Potpuno prerađeno kućište tip 110 i urađene nove ušice nalik onima na prvim Amfibijama tip 350.
-
-
Može se koristiti zelena strana kuhinjskog sunđera. Nisam matirao kućište ali sam matirao narukvicu na Seiku 5 (poruka br.307 Skydrummer-moja kolekcija ). Sasvim pristojan rezultat, naročito za prvi put. Isekao sam zeleni deo sunđera i namotao na burgiju koju sam zatim stavio na bušilicu sa potenciometrom. Nezgodno je bilo to što taj namotan deo nije bio savršeno ravan pa je malo poskakivao. Za matiranje kućišta verovatno ćeš morati ručno.
U ovoj temi se pominje poliranje i zelena (abrazivna) strana sunđera. Poliranje sata
Koliko znam Veberz i Araphel su matirali kućišta. Javite se ljudi.
Poslednja ispravka: skydrummer (6.9.2016. u 19:31)
-
Ja sam svojevremeno matirao kućište na Orientu, i narukvicu na Roameru. Kada se radi ručno, trik je biti uporan i precizan, kako bi se dobile jednake šare bez "efekta žvrljanja". Polako i strpljivo, u pravcu u kome želiš da linije idu, pa dok ne dobiješ stepen matiranosti (satiniranja) koji želiš. Delove koje želiš da ostaviš najbolje zaštiti nekako, recimo samolepljivom molerskom trakom. U temi o Roamer Searocku možeš videti kako je ispalo meni sa narukvicom.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Puno hvala skydrummer i araphel, kao i zagoru na pp!
Idem ukrasti ženi jednu "Viledu" i baciti se na posao. Imam jedno staro kućište na kojem ću najprije malo eksperimentirati.
Hvala još jednom, prava ste ekipa!
-
Rotirajući prsten : dr.seikostain , CUSTOM BEZEL, BEZEL SEIKO SKX 007 009 items in One.Second.Closer store on eBay!
Kazaljke:favinov , Vostok 24, Pobeda Old Stock items in GOODS-FROM-USSR-AND-RUSSIA store on eBay! ,
Vostok mods. - Page 206
Inače, Favinov prodaje i kazaljke premazane SuperLuminovom a cena je 16,65 $ (WATCHES-PARTS:CUSTOMIZED SuperLuminova PADDLE HANDS BLACK VOSTOK Amphibia #Z585 | eBay)
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Vostok mods. - Page 204
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Vostok mods. - Page 201
------------------------------------------------------------------------------------------
Malo kičasto
Vostok mods. - Page 199
------------------------------------------------------------------------------------
Jedna odlična modifikacija
Vostok mods. - Page 195
----------------------------------------------------------------------------------------
Amfibija sa jednom kazaljkom
Poslednja ispravka: skydrummer (20.10.2016. u 23:54)
Tags for this Thread
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi